Κυνηγώντας τον Καντάφι

Κυνηγώντας τον Καντάφι

Ο Μουάμαρ Καντάφι έχει πιθανόν εγκαταλείψει την πόλη Μπάνι Ουαλίντ στην έρημο της Λιβύης και κατευθύνεται νότια, με τη βοήθεια πιστών του φυλών, στο Τσαντ ή στο Νίγηρα (Vid)

Ο Χισάμ Μπουχαγκιάρ, ο οποίος συντονίζει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του Καντάφι, δήλωσε πως σύμφωνα με πληροφορίες πριν τρεις ημέρες βρισκόταν στο χωριό Γουάτ, 950 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης και 300 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων του Νίγηρα.

Χθες Τρίτη, οι αρχές του Νίγηρα ανακοίνωσαν πως φάλαγγα με περισσότερα από 200 οχήματα που πέρασε τα σύνορα της χώρας δεν μετέφερε τον Καντάφι.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι στην αυτοκινητοπομπή βρίσκονταν ανώτατα στελέχη του λιβυκού καθεστώτος, αλλά όχι ο ίδιος ο Καντάφι.

"Πιστεύω πως έφυγε από το Μπάνι Ουαλίντ. Τα τελευταία ίχνη του ήταν στην περιοχή Γουάτ. Πολλές πηγές μας επιβεβαιώνουν ότι προσπαθούσε να φτάσει νότια, προς το Τσαντ ή τον Νίγηρα", τόνισε ο Μπουχαγκιάρ και πρόσθεσε πως πιστεύεται ότι ο Καντάφι ταξιδεύει συνοδεία δέκα αυτοκινήτων και μένει σε σκηνή.

Ο Μπουχαγκιάρ είπε ότι η νέα ηγεσία της Λιβύης δεν έχει επιρροή στις φυλές στις νότιες περιοχές της χώρας, αλλά οι ηγέτες της έχουν επαφές με ορισμένα μέλη των συγκεκριμένων φυλών--Οουλάντ Σουλεϊμάν, Αχνταϊράτ και Τουαρέγκ.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών δεν μπορούν να κινηθούν νότια και να καταδιώξουν τον Καντάφι, χωρίς την έγκριση των φυλών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ψάχνει καταφύγιο ο Καντάφι

Libya: Negotiating to end standoff

SHARE:

24Media Network