Κύπριακό: ‘Στον αέρα’ μια πολυμερής διάσκεψη

default image

Τι δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ν. Χριστοδουλίδης, για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Εις βάθος ανταλλαγή απόψεων στη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Μια μέρα πριν ολοκληρωθούν στο Μοντ Πελερίν της Ελβετίας οι διαπραγματεύσεις του Προέδρου της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, κάνει σαφές ότι για να περάσει η διαδικασία σε πολυμερή διάσκεψη «θα πρέπει να είμαστε στο «παρά ένα της λύσης».

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χριστοδουλίδης εξηγεί πως «αν πάμε σε μια διάσκεψη με πολλά και σοβαρά θέματα ανοιχτά, τότε οι πιθανότητες επιτυχούς κατάληξης είναι περιορισμένες, πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους και για την ίδια την διαδικασία. Και είναι γι’ αυτό τον λόγο, που εμείς λέμε ότι για να συμφωνήσουμε να γίνει μια διεθνής διάσκεψη, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στο πολύ σημαντικό κεφάλαιο που λέγεται εδαφικό».

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης δηλώνει σαφώς “χωρίς τον χάρτη δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για τον προσδιορισμό ημερομηνίας για την πολυμερή διάσκεψη».

“Η εναρκτήρια δήλωση του γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, δεν αποτελεί «πολιτική» συμφωνία για λύση μέχρι το τέλος του έτους”, πρόσθεσε.

Εις βάθος ανταλλαγή απόψεων στη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακινζτί

Μια εις βάθος και εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων πάνω στα κριτήρια των δυο πλευρών για το εδαφικό που περιλαμβάνονται στο κοινό έγγραφο που ετοιμάστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Η συνάντηση που ξεκίνησε στις 11.00 τοπική ώρα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13.00, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συζήτηση των ηγετών επρόκειτο να συνεχιστεί στις 17.30 τοπική ώρα, και στο μεταξύ θα πραγματοποιείτο σύσκεψη της αντιπροσωπείας της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα