Λεϊλά Χαταμί: Απειλείται με δημόσιο μαστίγωμα για το φιλί που σκανδάλισε το Ιράν

CANNES, FRANCE - MAY 14: Leila Hatami attends the Opening ceremony and the "Grace of Monaco" Premiere during the 67th Annual Cannes Film Festival on May 14, 2014 in Cannes, France.  (Photo by Michael Buckner/Getty Images for Variety)
CANNES, FRANCE - MAY 14: Leila Hatami attends the Opening ceremony and the "Grace of Monaco" Premiere during the 67th Annual Cannes Film Festival on May 14, 2014 in Cannes, France. (Photo by Michael Buckner/Getty Images for Variety) GETTY IMAGES FOR VARIETY

Ομάδα φοιτητών που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης ζήτησε τώρα να μαστιγωθεί δημοσίως η ιρανή ηθοποιός

Ένα φιλί, στο μάγουλο για την ακρίβεια, ήταν αρκετό για να προκληθεί σάλος στο Ιράν, την πατρίδα, δηλαδή, της Ιρανής ηθοποιού Λεϊλά Χαταμί.

Η Χαταμί φίλησε αυθόρμητα τον πρόεδρο του Φεστιβάλ των Καννών, Ζιλ Γιακόμπ, λίγο πριν την έναρξη του 67ου Φεστιβάλ, με το φακό να απαθανατίζει τον ασπασμό.

Τα ΜΜΕ της χώρας υπενθύμισαν ότι, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, μία Ιρανή απαγορεύεται να έχει φυσική επαφή με άντρα που είναι άγνωστος στην οικογένειά της.

Ομάδα φοιτητών που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης ζήτησε τώρα να μαστιγωθεί δημοσίως η ιρανή ηθοποιός, πρωταγωνίστρια της ταινίας "Ένας Χωρισμός", για το επίμαχο φιλί στο μάγουλο.

Λεϊλά Χαταμί: Απειλείται με δημόσιο μαστίγωμα για το φιλί που σκανδάλισε το Ιράν

Οι φοιτητές της ομάδας Hizbullah κατέθεσαν μήνυση κατά της ηθοποιού, ζητώντας να μαστιγωθεί επειδή φίλησε έναν άγνωστο άνδρα.

Το τυπικό φιλί που αντάλλαξε με τον Ζιλ Ζακόμπ προκάλεσε οργή στο Ιράν και την καταδίκη από το υπουργείο Πολιτισμού για την "αναξιοπρεπή συμπεριφορά" της Χαταμί.

"Οι Ιρανές που συμμετέχουν σε διεθνείς εκδηλώσεις δεν θα πρέπει να προβάλουν μία άσχημη εικόνα των γυναικών του Ιράν προς τα έξω" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού του Ιράν. 

Μένει να δούμε αν τελικά θα εφαρμοστεί ο ισλαμικός νόμος.

SHARE: