Μην ξανακούσω για "Viral"

Μην ξανακούσω για "Viral"

Το Lake Superior State University, δημοσίευσε για άλλη μια χρονιά τον κατάλογο με τις λέξεις που έχουν φθαρεί από την υπερβολική χρήση. Στην κορυφή το "Εpic" και το "Viral". Δείτε τη λίστα

Έχουν περάσει 34 χρόνια από τότε που το πανεπιστήμιο Lake Superior State University δημοσίευσε από για πρώτη φορά κατάλογο με τις "απαγορευμένες" λέξεις της χρονιάς λόγω της κακής και υπερβολικής χρήσης τους.

Στη λίστα του 2011, η πρωτιά ανήκει στη λέξη "viral" που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη γρήγορη εξάπλωση video και οτιδήποτε άλλου μέσω διαδικτύου.

"Η γλωσσική ασθένεια ενός όρου θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα" σημείωσε ο Kuahmel Allah σε σχόλιό του για την υποψηφιότητα της λέξης που κυριάρχησε στη λίστα των "απαγορευμένων".

Η λέξη viral δεν ήταν ο μοναδικός όρος της ψηφιακής εποχής στη λίστα του τρέχοντος έτους. Στη λίστα συμπεριελήφθησαν και οι λέξεις "facebook" και "google", όταν χρησιμοποιούνται ως ρήματα.

Το κολέγιο που ξεκίνησε τη δημοφιλή του λίστα το 1976 λαμβάνει σήμερα περισσότερες από 1.000 υποψηφιότητες στην ιστοσελίδα του για τις "απαγορευμένες" λέξεις της χρονιάς.

Η λίστα του 2011

1) Viral

2) Epic

3) Fail

4) Wow Factor

5) A-Ha Moment

6) Back Story

7) BFF

8) Man Up

9) Refudiate

10) Mama Grizzlies

11) The American People

12) I ‘M Just Saying

13) Google and Facebook (as Verbs)

14) Live Life To The Fullest

SHARE:

24Media Network