Λίβανος: Σφυροκοπούν τους Ισλαμιστές

default image

Το λιβανικό πυροβολικό βομβάρδισε και πάλι τον παλαιστινιακό καταυλισμό Ναχρ αλ-Μπάρεντ στο βόρειο Λίβανο ενώ συνεχίζονται οι μάχες με τους Ισλαμιστές

Το λιβανικό πυροβολικό βομβάρδισε και πάλι τον παλαιστινιακό καταυλισμό Ναχρ αλ-Μπάρεντ στο βόρειο Λίβανο ενώ συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι σφοδρές μάχες ανάμεσα στο στρατό και τους ισλαμιστές της Φάταχ αλ-Ισλάμ, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε επτά στρατιωτικούς. 

Παράλληλα με τους βομβαρδισμούς, ανταλλαγές πυρών με ελαφρά όπλα σημειώθηκαν μεταξύ των στρατιωτών και των ισλαμιστών που έχουν οχυρωθεί από τις 20 Μαΐου στον προσφυγικό καταυλισμό. Οι ισλαμιστές εκτόξευσαν πέντε ρουκέτες Κατιούσα, σε δύο ομοβροντίες, οι οποίες έπεσαν σε αγρούς επτά χιλιόμετρα βορειοανατολικά του καταυλισμού χωρίς να προκαλέσουν θύματα, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού. 

Δύο άλλες ρουκέτες έπεσαν στο νότιο τμήμα του καταυλισμού, επίσης χωρίς να προκαλέσουν θύματα. Σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο, ο στρατός συνεχίζει “την επιχείρησή του για να πετύχει την παράδοση των μελών της Φάταχ αλ-Ισλάμ. 

“Οι στρατιώτες μας προχωρούν βραδέως αλλά ασφαλώς από πολυκατοικία σε πολυκατοικία με κατεύθυνση τις θέσεις των τρομοκρατών, οι οποίοι έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά κτίρια, ερείπια και μικρούς δρόμους”, εξήγησε διευκρινίζοντας πως “μονάδες του μηχανικού εργάζονται δίπλα στους επίλεκτους στρατιώτες”. 

Ο στρατός ζητεί την παράδοση των μαχητών της Φάταχ αλ-Ισλάμ, που υπολογίζονται σε πολλές δεκάδες και έχουν αναδιπλωθεί σ’ ένα καταφύγιο στο νότιο τμήμα του καταυλισμού, αφού εκδιώχθηκαν τον Ιούνιο από το βόρειο τμήμα του.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα