Λιζ Τρας: Η περιβόητη ομιλία της το 2014 για τα μήλα και το τυρί που άναψε φωτιές στο Twitter

Λιζ Τρας: Η περιβόητη ομιλία της το 2014 για τα μήλα και το τυρί που άναψε φωτιές στο Twitter
AP

Το 2014 η τότε υπουργός Περιβάλλοντος εκφώνησε μια ομιλία στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος που πυροδότησε σειρά σχολίων στο Twitter. "Δεν θα ησυχάσω μέχρι να επιστρέψει το βρετανικό μήλο στην κορυφή του δέντρου" ήταν μία απο τις φράσεις της.

Η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας είχε γίνει viral μετά από μια παθιασμένη αλλά και συνάμα παράξενη ομιλία της για τα τρόφιμα, στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος το 2014.

Η τότε υπουργός Περιβάλλοντος της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον εμφανίστηκε αγανακτισμένη που οι Βρετανοί δεν έτρωγαν αρκετό βρετανικό τυρί: “Θέλω να μας δω να τρώμε περισσότερο βρετανικό φαγητό εδώ στη Βρετανία” είχε πει χαρακτηριστικά..

Αυτή τη στιγμή, εισάγουμε τα δύο τρίτα των μήλων, εισάγουμε τα εννέα δέκατα των αχλαδιών, εισάγουμε τα δύο τρίτα του τυριού μας. Είναι ντροπή” είχε πει η Τρας. Ειδικά για τα μήλα ανέφερε οτι είναι “μέρος της Βρετανίας” επικαλούμενη μάλιστα το μήλο που έπεσε στο κεφάλι του Νεύτωνα ενώ τόνισε πως “θέλει τα παιδιά να μεγαλώσουν γνωρίζοντας τη γεύση που έχει ένα βρετανικό μήλο”. Αναφέρθηκε επίσης στο χοιρινό κρέας και το άνοιγμα των αγορών με την Κίνα.

Η Λιζ Τρας ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας: “Δεν θα ησυχάσω μέχρι να επιστρέψει το βρετανικό μήλο στην κορυφή του δέντρου”.

Οι βρετανοί ψηφοφόροι θυμήθηκαν κατα τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας την ομιλία της την οποία και σχολίασαν καυστικά στο Twitter.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα