Λονδίνο: Καταδικάζει τις βομβιστικές επιθέσεις

default image

Το Λονδίνο καταδικάζει σθεναρά τη βομβιστική επίθεση, σήμερα, κατά του μαυσωλείου της Σαμάρα στο Ιράκ.

Η βρετανή υπουργός Εξωτερικών Μάργκαρετ Μπέκετ “καταδίκασε σθεναρά” την βομβιστική επίθεση, σήμερα, κατά του μαυσωλείου της Σαμάρα στο Ιράκ, έναν από τους τέσσερις πλέον σημαντικούς ιερούς τόπους των σιιτών.

“Καταδικάζω σθεναρά την τελευταία επίθεση κατά του μαυσωλείου του αλ Ασκάρι στη Σαμάρα. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια να υποδαυλιστεί ακόμη περισσότερο η διαθρησκευτική βία και ο διχασμός του ιρακινού λαού”, αναφέρει σε ανακοινωσή της η υπουργός.

“Οι δράστες αυτής της βομβιστικής επίθεσης δεν έχουν παρά ένα σκοπό: να καταστρέψουν τη δημοκρατική διαδικασία την οποία υποστηρίζει η πλειοψηφία των Ιρακινών. Χαιρετίζουμε τις εκκλήσεις για μετριοπάθεια στο Ιράκ, και ενθαρρύνουμε τους ιρακινούς πολιτικούς ηγέτες να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους ενόψει μιας εθνικής συμφιλίωσης”, συνεχίζει ο υπουργός.

Οι δυο μιναρέδες του σιιτικού μαυσωλείου της Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης, καταστράφηκαν σήμερα από βομβιστική επίθεση, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την καταστροφή του θόλου σε μια παρόμοια επίθεση, δημιουργώντας φόβους για μια νέα αναζωπύρωση της θρησκευτικής βίας στο Ιράκ.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)


 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα