“Ματώνει” η Βoeing για το μοιραίο 737 max – Αστρονομική η ζημιά

“Ματώνει” η Βoeing για το μοιραίο 737 max – Αστρονομική η ζημιά
Αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8 στην Ουάσινγκτον AP

Τα δύο τρομερά δυστυχήματα σε Ινδονησία και Αιθιοπία εκτός από το φήμη έχουν στοιχίσει στην Boieng και πακτωλό χρημάτων.

Τρομερό είναι το οικονομικό κόστος που θα “αποκαλυφθεί” σύντομα στα βιβλία της Boeing λόγω του φιάσκου με το νέο 737 max.

Τα δύο πολύνεκρα δυστυχήματα σε Αιθιοπία και Ινδονησία με το νέο αεροσκάφος της εταιρίας έχουν πάει, όπως είναι λογικό, πολύ πίσω τις παραγγελίες αφού οι υποψήφιοι αγοραστές όχι μόνο διστάζουν να προχωρήσουν σε αγορά αλλά περιμένουν και τις ανάλογες βελτιώσεις στο μοντέλο.

Πρόκειται, όπως καταγράφουν όλα τα διεθνή ΜΜΕ για τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της Boeing. Αλλωστε υπάρχουν 346 νεκροί οι οικογένειες των οποίων αξιώνουν τουλάχιστον δικαίωση.

Το κόστος, σε νούμερα, αποτυπώνεται περίπου στα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια. Ηδη οι Boeing έχει επιβραδύνει την παραγωγή (από 52 αεροσκάφη σε 42 το μήνα) ενώ την ίδια ώρα επιχειρεί να βελτιώσει τις ατέλειες που στοίχισαν εκατοντάδες ζωές.

Η προσοχή των τεχνικών εστιάζεται στο σύστημα ελέγχου του αεροσκάφους και γίνονται προσπάθειες για την αναβάθμιση του σχετικού λογισμικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα