Μαζικές πορείες φοιτητών στη Βραζιλία – “Είναι χρήσιμοι ηλίθιοι” απαντά ο Μπολσονάρο

Μαζικές πορείες φοιτητών στη Βραζιλία – “Είναι χρήσιμοι ηλίθιοι” απαντά ο Μπολσονάρο
Διαδηλωτές φοιτητές στη Βραζιλία AP

Η Βραζιλία συνταράσσεται από φοιτητικές κινητοποιήσεις οι οποίες πάντως δεν πτοούν τον πρόεδρο της χώρας Ζάιρ Μπολσονάρο.

Αντιμέτωπος με τις πρώτες μαζικές διαμαρτυρίες εναντίον της κυβέρνησής του βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Ζάιρ Μπολσονάρο.

Φοιτητές και μαθητές σε περίπου 200 πόλεις της Βραζιλίας διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές που σχεδιάζει το υπουργείο παιδείας της Βραζιλίας (επικαλούμενη την άσχημη δημοσιονομικά θέση της χώρας) οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνουν στο 1/4 των τωρινών δαπανών.

Στο Ρίο οι διαδηλώσεις πήραν μάλιστα βίαιο χαρακτήρα καθώς άγνωστοι πυρπόλησαν λεωφορείο με την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα και κροτίδες κρότου-λάμψης έτσι ώστε να διαλυθεί το πλήθος.

Από το Ντάλας, όπου βρίσκεται, ο Μπολσονάρο επιτέθηκε στους διαδηλωτές κάνοντας λόγο για μειοψηφίες. “Δεν είναι τίποτα άλλο από χρήσιμοι ηλίθιοι, μάζα που χρησιμοποιείται από μία μικρή μειονότητα που αποτελεί τον πυρήνα πολλών πανεπιστημίων στη χώρα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους φοιτητές και μαθητές διαδήλωσαν με κύριο σύνθημα το “η εκπαίδευση δεν είναι δαπάνη, είναι επένδυση” αλλά και το “χωρίς επένδυση, δεν υπάρχει γνώση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα