Με διαγραφή του χρέους της Λιβύης συνεισφέρει η Βουλγαρία

default image

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε σήμερα ότι διαγράφει το χρέος της Λιβύης απέναντί της για να συμβάλει στην ενίσχυση των οικογενειών των παιδιών τα οπoία μολύνθηκαν από τον ιό του AIDS.

Η συνεισφορά της Βουλγαρίας στο διεθνές Ταμείο της Βεγγάζης θα προέλθει από τη διαγραφή του χρέους της Λιβύης έναντι της Βουλγαρίας, το οποίο ανέρχεται σε 56.635.373,85 δολάρια (41,5 εκατομ. ευρώ)“, αναφέρει ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Με αυτά τα χρήματα, η Βουλγαρία θα βοηθήσει τη λιβυκή κυβέρνηση να συνεχίσει την ανανέωση των υποδομών της στον τομέα της υγείας, τη θεραπεία των παιδιών που έχουν μολυνθεί με AIDS και την καταβολή οικονομικής βοήθειας στις οικογένειές τους“, αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση.

Για διαγραφή του χρέους της Λιβύης είχε κάνει λόγο ο Bούλγαρος πρωθυπουργός Σεργκέι Στανίσεφ την περασμένη εβδομάδα, όταν οι αρχές της Τρίπολης απέλασαν τις πέντε Bουλγάρες νοσοκόμες και τον Παλαιστίνιο γιατρό που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο από λιβυκό δικαστήριο κατηγορούμενοι για εκ προθέσεως μόλυνση εκατοντάδων παιδιών με τον ιό HIV στη χώρα αυτή.

Ο Bούλγαρος πρωθυπουργός είχε διευκρινίσει πάντως ότι δεν πρόκειται για ” καταβολή λύτρων, ούτε για αναγνώριση ενοχής“, αλλά για ” ανθρωπιστική χειρονομία“. 

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα