Μέι: Με τις πρόωρες εκλογές αποφεύγονται οι κάλπες στη φάση του Brexit

Prime Minister Theresa May leaves 10 Downing Street in London, Tuesday April 18, 2017.  May has called for a snap June 8 General Election, seeking to strengthen her hand in ongoing European Union exit talks and tighten her grip on a fractious Conservative Party.  (Philip Toscano/PA via AP)
Prime Minister Theresa May leaves 10 Downing Street in London, Tuesday April 18, 2017. May has called for a snap June 8 General Election, seeking to strengthen her hand in ongoing European Union exit talks and tighten her grip on a fractious Conservative Party. (Philip Toscano/PA via AP) AP

Με τις πρόωρες εκλογές αποφεύγονται οι κάλπες κατά την κρίσιμη φάση των συνομιλιών για το Brexit, δηλώνει στο BBC η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου αντί του 2020 θα αποτρέψουν μια κατάσταση κατά την οποία η ίδια θα βρεθεί αντιμέτωπη με εκλογές σε μια κρίσιμη φάση στις συνομιλίες με την ΕΕ.

Βάσει του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος, η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο του 2019. Οι πρόωρες εκλογές του Ιουνίου σημαίνουν ότι η Μέι δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους ψηφοφόρους πριν από το 2022, κάτι που της δίνει μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών στο τέλος των συνομιλιών για το Brexit.

«Εάν κοιτάξετε το χρονοδιάγραμμα, εάν οι εκλογές γίνονταν το 2020, θα ερχόμασταν στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων, στο τέλος των διαπραγματεύσεων, σε αυτό που θα ήταν η περίοδος προς τις γενικές εκλογές», δήλωσε η Μέι σε συνέντευξη στο BBC.

ADVERTISING

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Philip Toscano/PA via AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Εκλογές Βρετανία, Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέι με Τραμπ και Μέρκελ

Πρώτη δημοσκόπηση μετά το σοκ: Μεγάλο προβάδισμα οι Συντηρητικοί της Μέι

Μέι: Αποφάσισα τις εκλογές ενώ έκανα πεζοπορία στην Ουαλία

SHARE:

24Media Network