Μέρκελ για μεταναστευτικό: Δεν αναμένεται λύση στη Σύνοδο Κορυφής

Μέρκελ για μεταναστευτικό: Δεν αναμένεται λύση στη Σύνοδο Κορυφής
H γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι AP

"Σίγουρα όλες οι χώρες δεν επηρεάζονται με τον ίδιο τρόπο" από το πρόβλημα, υπογράμμισε η Μέρκελ από τη Βηρυτό, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη

Το ενδεχόμενο συμφωνίας για λύση στο μεταναστευτικό στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ απέκλεισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, κατά την επίσκεψή της στον Λίβανο.

“Γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρξει λύση σε επίπεδο των 28 κρατών μελών επί ενός συνολικού πακέτου για τα μεταναστευτικά ζητήματα” στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Άγκελα Μέρκελ επιμένει στην αναγκαιότητα να επιτευχθούν σύντομα “συμφωνίες σε διμερές, τριμερές και πολυμερές επίπεδο” κατά τη διάρκεια της μίνι Συνόδου αυτή την Κυριακή.

“Σίγουρα όλες οι χώρες δεν επηρεάζονται με τον ίδιο τρόπο” από το πρόβλημα, υπογράμμισε η Μέρκελ από τη Βηρυτό, όπου έκανε δηλώσεις έχοντας στο πλευρό της τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.

“Την Κυριακή θα μας δοθεί η ευκαιρία μιας πρώτης ανταλλαγής απόψεων με τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη” συνέχισε η καγκελάριος της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια συνάντηση εργασίας και δεν εκδοθεί, μετά το πέρας της, κοινό ανακοινωθέν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα