news 24/7

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ειδήσεις και νεότερες εξελίξεις για το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα.

Mετανάστες σε νησί του Αιγαίου

Η πλειοψηφία των Σύρων προσφύγων επιθυμούν επιστροφή στη Συρία

Με τον πόλεμο στη χώρα τους ως κύρια αιτία της μετανάστευσης, είναι φυσιολογικό ένα μεγάλο μέρος των Σύρων προσφύγων να δηλώνουν ότι επιθυμούν επιστροφή στην πατρίδα τους με την πρώτη ευκαιρία.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά: Καθυστερούμε επικίνδυνα στην Ευρώπη για μια νέα μεταναστευτική πολιτική

Ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες με θέμα το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι

Σαλβίνι: Διεθνής ντροπή η κίνηση της Γαλλίας να οδηγήσει μετανάστες στην Ιταλία

Η αντίδραση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης ήρθε μετά το περιστατικό κατά το οποίο Γάλλοι αστυνομικοί οδήγησαν μετανάστες πέρα από τα σύνορα, εντός της ιταλικής επικράτειας.

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΕΕ: Brexit και μετανάστευση κυριαρχούν στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής

Η Σύνοδος Κορυφής ξεκινά με ένα δείπνο στο οποίο θα παραστεί η πρωθυπουργός της Βρετανίας, προτού οι "27" συζητήσουν στη συνέχεια χωρίς αυτήν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Brexit.

Στιγμιότυπο από την Ημερίδα με θέμα: "Εθνικές και Ευρωπαϊκές προκλήσεις και προοπτικές στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος"

Βίτσας: Στη Σάμο η πιο δύσκολη κατάσταση - Χρειαζόμαστε Δουβλίνο 4

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας νέος ευρωπαϊκός μηχανισμός για την διαχείριση των προσφυγικών ροών επεσήμανε ο Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας πως η κατάσταση στη Σάμο είναι δυσκολότερη από ότι στη Λέσβο.

Μετανάστες αποβιβάζονται από πλοίο της Frontex στη Λέσβο

Συμβούλιο ΥΠΕΣ της ΕΕ: Στο τραπέζι ενίσχυση της Frontex, επιτάχυνση επιστροφών και Δουβλίνο

Την ελπίδα ότι οι όποιες ανησυχίες για ζητήματα εθνικής κυριαρχίας θα καθησυχαστούν το επόμενο διάστημα, εξέφρασε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δ. Αβραμόπουλος

Αβραμόπουλος: «Η ασφάλεια των πολιτών μας προτεραιότητα της ΕΕ»

Στις απειλές που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΕ αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνοντας ότι ξεχωρίζοντας μεταξύ των άλλων το κυβερνοέγκλημα, τις παρεμβάσεις στις εκλογικές διαδικασίες, την παραπληροφόρηση που προέρχεται από εξωγενείς, εχθρικά διακείμενους παράγοντες, και τις υβριδικές απειλές

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Ιθαγένειας και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες

Αβραμόπουλος: 1,6 δισ. ευρώ στην Ελλάδα το διάστημα 2014-2020 για το μεταναστευτικό

Το ποσό αφορά τη διαχείριση της μετανάστευσης, της ανθρωπιστικής κατάστασης και των εξωτερικών συνόρων, όπως δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.

Ο ήρωας του Αιγαίου, Κυριάκος Παπαδόπουλος

Νεκρός από ανακοπή ο ήρωας του Αιγαίου, λιμενικός Κυριάκος Παπαδόπουλος

O Κυριάκος Παπαδόπουλος, που σαν κυβερνήτης περιπολικού σκάφους στη Μυτιλήνη, σηματοδότησε τους ηρωικούς αγώνες του Λιμενικού να σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015 – 2016 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι

Σαλβίνι: Δεν θα δεχτούμε μετανάστες από τη Γερμανία, θα κλείσουμε και τα αεροδρόμια

Απάντηση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία πρόκειται να στείλει στην Ιταλία μετανάστες, που έχουν εισέλθει στην ΕΕ από το ιταλικό έδαφος.

Συμφωνία με την Αλβανία για έλεγχο των συνόρων υπέγραψε εκ μέρους της ΕΕ ο Αβραμόπουλος

Συμφωνία με την Αλβανία για έλεγχο των συνόρων υπέγραψε εκ μέρους της ΕΕ ο Αβραμόπουλος

Μεταναστευτικό και ασφάλεια βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του Επιτρόπου Μετανάστευσης στα Τίρανα. Το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής θα μπορεί να διεξάγει συνοριακούς ελέγχους στα σημεία διέλευσης και περιπολίες κατά μήκος των συνόρων μαζί με Αλβανούς συνοριοφύλακες

Διαδηλώτες εναντιώνονται στην επαναπροώθηση προσφύγων

Συμφωνία Frontex - Αλβανίας για τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, προεδρευούσας χώρας της Ε.Ε., Χέρμπερτ Κικλ, τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, και τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, Φατμίρ Ξαφάτζ.

O υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας

Η απάντηση Βίτσα στις καταγγελίες του Διευθυντή Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων

Ο Δημήτρης Βίτσας απάντησε σε όσα ανέφερε ο Ανδρέας Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του σε απογευματινή εφημερίδα: "Τον είχα ενημερώσει την Τρίτη ότι δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας" τονίζει.

Επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημορατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σάμο την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Μητσοτάκης: Εκλογές πριν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

Στο Σκοπιανό αναφέρθηκε κατά την επίσκεψη του στη Σάμο ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένοντας ότι πρέπει να αποφασίσει ο λαός με κάλπες όσο το δυνατόν συντομότερα. Στο επίκεντρο της επίσκεψης και το προσφυγικό με το Μητσοτάκη να τονίζει: "Εχω συγκρουστεί πολλές φορές με τον Ορμπάν"

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας

Ρήγας για κονδύλια για το προσφυγικό: Θεωρούμαστε και ταχύτατοι στην υλοποίηση, άψογοι στη διαχείριση

Απάντηση σε όσα δήλωσε πρόσφατα ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος, για τη διαχείριση των κονδυλίων που έχουν δοθεί από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έδωσε ο υφυπουργός Άμυνας, Π. Ρήγας. "Θα συνιστούσα να ασχολούνται με τις αρμοδιότητές τους κι όχι με όρους πολιτικούς", είπε.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δ. Αβραμόπουλος

Αβραμόπουλος: Ο μόνος δρόμος προς τα μπρος είναι μια Ευρωπαϊκή Ένωση ενωμένη

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας αναφέρθηκε στον ισχυρό σεισμό που βιώνει η Ευρώπη στα θεμέλιά της, σημειώνοντας πως ήταν απροετοίμαστη για τις παράλληλες κρίσεις, που προέκυψαν σε βάθος χρόνου.

Το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Μόρια

DW: Σώστε τα παιδιά στη Μόρια

"Ακατανόητο γιατί δεν προστατεύεται ο καταυλισμός στη Μόρια" γράφει η DW, σε άρθρο που περιγράφει τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, που εγκυμονούν κινδύνους για τη σωματική και ψυχική υγεία τους.

Φωτογραφία αρχείου

Η κατανομή της χρηματοδότησης της Κομισιόν προς την Ελλάδα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Πως κατανέμονται τα κονδύλια που διέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη χώρα μας για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας για προσφυγική κρίση: Η Ελλάδα είναι με το στρατόπεδο που έχει όραμα για την Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η προσφυγική κρίση είναι ιδεολογικό και πολιτικό ζήτημα για την Ευρώπη, καθώς τη χωρίζει σε δύο στρατόπεδα. Έθεσε επίσης το ζήτημα ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Δίκαιη κατανομή των βαρών στο προσφυγικό ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη αναθεώρησης του Ευρωπαϊκού Συστήματος ασύλου εντός του 2018, σε μια κατεύθυνση δίκαιης και αναλογικής κατανομής βαρών. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν επίσης η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γερμανία.