news 24/7

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ειδήσεις και νεότερες εξελίξεις για το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα.

Συνάντηση Μηταράκη-Μπακογιάννη

Συνάντηση Μηταράκη-Μπακογιάννη για μεταναστευτικό: "Κάποιες γειτονιές έχουν ξεπεράσει το όριο κορεσμού"

Με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων. "Η πολιτεία οφείλει να καταρτίσει στρατηγική διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού".

Το 2021 είναι έτος απογραφής: Πόσοι ήμασταν οι Έλληνες 200 χρόνια πριν, το 1821

Το 2021 είναι έτος απογραφής: Πόσοι ήμασταν οι Έλληνες 200 χρόνια πριν, το 1821

Από το 1951, η Ελλάδα πραγματοποιεί σταθερά απογραφή πληθυσμού κάθε πρώτο έτος νέας δεκαετίας. Πόσοι μετρηθήκαμε, την τελευταία φορά, το 2011 και πόσοι υπολογίζεται ότι ήμασταν το 1821;

Θεσσαλονίκη: Ρατσιστική επίθεση στη δομή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων της Εκκλησίας της Ελλάδος

Θεσσαλονίκη: Ρατσιστική επίθεση στη δομή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων της Εκκλησίας της Ελλάδος

«Έσπασαν το φράκτη, όρμησαν και έσπασαν τις πόρτες του σπιτιού για να βρούνε τα παιδιά που τρέχανε έντρομα» αναφέρει μάρτυρας για την επίθεση αγνώστων στην δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο.

Στιγμιότυπο από τη φωτιά στη Μόρια

Το τέλος της Μόριας και η νέα κόλαση

Ο καταυλισμός της Μόριας, που τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε τόπο μαρτυρίου για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κάηκε ολοσχερώς τον Σεπτέμβριο του 2020. Η κόλαση όμως μετακινήθηκε απλώς σε άλλη τοποθεσία.

Στιγμιότυπο από κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο

Ερώτηση της ΕΟ του ΚΚΕ για το νέο κλειστό κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο

"Με τη συμφωνία ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ μεθοδεύεται η επιτάχυνση της μετατροπής των νησιών της χώρας όπως είναι η Λέσβος σε μόνιμα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ξεριζωμένων" καταγγέλλει το ΚΚΕ.

Νότης Μηταράκης

Μηταράκης: Η Τουρκία στέλνει ανθρώπους σε κίνδυνο στη θάλασσα

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου γράφει στο News 24/7 για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία με αφορμή το ναυάγιο με δύο νεκρούς μετανάστες στη Λέσβο. Τονίζει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να φυλά τα σύνορα της Ευρώπης, αλλά και η ΕΕ πρέπει να δείξει έμπρακτη αλληλεγγύη

Πρόσφυγες και Μετανάστες στη Λέσβο

Μεταναστευτικό: Μνημόνιο συνεργασίας για νέα δομή φιλοξενίας στη Λέσβο

Νότης Μηταράκης και Ίλβα Γιόχανσον υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία πρότυπης δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Τι αναφέρει για τις συνθήκες και το διάστημα παραμονής.

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που προέρχονται από camp σε νησιά, στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, αναχωρώντας για Γερμανία.

Το τέλος της "προστατευτικής φύλαξης" ασυνόδευτων ανηλίκων χαιρετίζει η ΑΡΣΙΣ

Η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων που μερίμνησε από την αρχή του 2020 μέχρι τον Οκτώβριο για 338 ασυνόδευτους ανήλικους, χαιρετίζει το τέλος της "προστατευτικής φύλαξής" τους σε αστυνομικά κρατητήρια.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στα κεντρικά γραφεία της ΕΕ στις Βρυξέλλες, 16 Νοεμβρίου 2020.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για "βιώσιμη μετανάστευση": Αλληλεγγύη στα κράτη που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μίλησε για την ανάγκη "η ΕΕ να οικοδομήσει ένα σύστημα που θα διαχειρίζεται τη μετανάστευση μακροπρόθεσμα και το οποίο θα βασίζεται πλήρως στις ευρωπαϊκές αξίες". Κάλεσε για αναγνώριση και υπέρβαση των υφιστάμενων διαφορών.

Η ιστορία δύο δασκάλων που αν και ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, ζουν ξεχασμένοι στο Βαθύ

Η ιστορία δύο δασκάλων που αν και ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, ζουν ξεχασμένοι στο Βαθύ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν τη μεταφορά των ευάλωτων ομάδων από τους καταυλισμούς σε ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες. Η ιστορία της Oumaima και της οικογένειάς της είναι μία μόνο, από τις πολλές ανάλογες τραγικές περιπτώσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

Το άλλο πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας: "Δεν είμαστε ρατσιστές στα Καμένα Βούρλα"

Το άλλο πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας: "Δεν είμαστε ρατσιστές στα Καμένα Βούρλα"

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΜΕΤδραση, αναφέροντας δράσεις ιδιωτών που βοήθησαν τους ανήλικους πρόσφυγες στα Καμένα Βούρλα. "Πόσο κρίμα μια μικρή μερίδα ανθρώπων να μας χαρακτηρίζει όλους ως κοινωνία".

Άνγκελα Μέρκελ

Μέρκελ: "Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν στα πρόθυρα σύρραξης"

Σε ομιλία της στη γερμανική βουλή η καγκελάριος αναφέρθηκε στην ένταση στην ανατολική Μεσόγειο. Εμμένει στη συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας. Κριτική στην Ελλάδα για τη Μόρια. Σημαντική μια ευρωπαϊκή συμφωνία στο προσφυγικό.

Μετανάστες από το Αφγανιστάν έφτασαν με βάρκα στη Σκάλα Συκαμνιάς στη Λέσβο (φωτογραφία αρχείου)

Τέλος στη δράση ευρωπαϊκών ΜΚΟ που διευκόλυναν την διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στη Λέσβο

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στην Ελλάδα. Στην υπόθεση εμπλέκονται 33 Ευρωπαίοι και δύο μη νόμιμοι μετανάστες, που παρείχαν πληροφορίες για τις θέσεις του ελληνικού Λιμενικού.

Το επικίνδυνο μείγμα γύρω από 39 παιδιά στα Καμένα Βούρλα

Το επικίνδυνο μείγμα γύρω από 39 παιδιά στα Καμένα Βούρλα

Ένα μείγμα επιλογών που έγιναν κατά σειρά από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, την δημοτική αρχή στα Καμένα Βούρλα και την τοπική κοινωνία, οδήγησαν στις θλιβερές εικόνες που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες, με τα ασυνόδευτα ανήλικα να βρίσκονται ξανά σε κατάσταση πολιορκίας. Το News 24/7 βρέθηκε στην περιοχή. 

Δήμαρχος Καμένων Βούρλων: Oσοι πιστεύουν ότι δεν θέλουμε τους πρόσφυγες, δεν ξέρουν την πραγματικότητα

Δήμαρχος Καμένων Βούρλων: Oσοι πιστεύουν ότι δεν θέλουμε τους πρόσφυγες, δεν ξέρουν την πραγματικότητα

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης τονίζει ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν πρόβλημα με τους πρόσφυγες και αντέδρασαν επειδή το κατάλυμμα είναι ακατάλληλο. Παράλληλα εξέφρασε προβληματισμό γιατί η δομή βρίσκεται κοντά σε σχολεία.

O Όρμπαν

Νέο Μεταναστευτικό "χάδι" στον Όρμπαν

Τα μελανά σημεία του νέο σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση και το Άσυλο - Απορρίπτουν και πάλι οι χώρες του Βίσεγκραντ. Απομακρύνεται η υποχρεωτική ποσόστωση για την υποδοχή των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Margarítis Schinás

Σχοινάς για νέο Σύμφωνο: "Ευκαιρία για ενιαία και φιλόδοξη μεταναστευτική πολιτική"

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς παρουσίασε το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, σχολιάζοντας πως "δεν ξαναχτίσαμε τον Παρθενώνα. Είναι ένα σύνολο από παραμέτρους για να βρούμε λύσεις".

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Θετικό βήμα οι διερευνητικές με Τουρκία - Αναμένουμε έγκριση κυρώσεων από ΕΕ

"Θα φτάσουμε με ένα κατάλογο κυρώσεων που έχει υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και θα εγκριθεί από τους ηγέτες σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

Σάλος από ακραία, ρατσιστική ανάρτηση του αντιδημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Σάλος από ακραία, ρατσιστική ανάρτηση του αντιδημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Rατσιστική και ταυτόχρονα υβριστική ανάρτηση για τους πρόσφυγες της Μόριας αναπαρήγαγε ο αντιδήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Πέτρος Ξηνταβελώνης. Εν συνεχεία την διέγραψε.

Επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην δομή του Καρά Τεπέ στην Λέσβο

Καρά Τεπέ: ''Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης - Επικρατεί πείνα''

Ως άθλιες περιγράφουν τις συνθήκες που επικρατούν στη προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ άνθρωποι μέσα στον χώρο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ επικρατεί πείνα. Δείτε βίντεο μέσα από τον καταυλισμό.

Ξεκίνησε η καταγραφή για την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη νεα πρόχειρη δομή στο καρά Τεπέ Λέσβου το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020.
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ)

Χρυσοχοϊδης: "Δεν θα επιτραπεί σεν κανέναν να παραβιάσει τους κανόνες στη χώρα μας"

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως θα υπάρξουν κυρώσεις προς όσους εμποδίσουν τους μετανάστες να μπουν στη νέα δομή.

Μετανάστες στη θάλασσα (φωτογραφία αρχείου)

Ιταλία: Μετανάστες αποκλεισμένοι για 40 μέρες σε δεξαμενόπλοιο αποβιβάστηκαν στη Σικελία

"Το μακρύτερο σε διάρκεια και πιο ντροπιαστικό αδιέξοδο στην ευρωπαϊκή ναυτική ιστορία", τελείωσε όταν μετά από 40 μέρες αποκλεισμένη σε δεξαμενόπλοιο, ομάδα μεταναστών αποβιβάστηκε στην Ιταλία.

Αβραμόπουλος στο BBC: "Η καταστροφή της Μόριας επανέφερε το ζήτημα της μετανάστευσης"

Αβραμόπουλος στο BBC: "Η καταστροφή της Μόριας επανέφερε το ζήτημα της μετανάστευσης"

Ζήτημα που επανήλθε στην επιφάνεια και συνεχίζει να διχάζει τα κράτη της ΕΕ χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο BBC, με αφορμή την ολική καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

Μητσοτάκης: Χρειάζεται μια νέα πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο

Ο πρωθυπουργός σε συνομιλία του με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά σημείωσε ότι το πρόβλημα της Μόριας υπερτονίζει την ανάγκη μιας νέας πολιτικής για τη μετανάστευση και το άσυλο.