news 24/7

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ειδήσεις και νεότερες εξελίξεις για το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα.

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών κατά της συμφωνίας του ΟΗΕ για την μετανάστευση και αστυνομίας στις Βρυξέλλες

Βέλγιο: Βανδαλισμοί και δακρυγόνα σε διαδήλωση κατά του συμφώνου του ΟΗΕ για την μετανάστευση

Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια σε διαδήλωση από οργανώσεις της άκρας δεξιάς στην περιοχή των Βρυξελλών όπου στεγάζονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Απομένει το "ναι" της Ύπατης Αρμοστείας για να σωθεί το καμπ της Τήλου

Απομένει το "ναι" της Ύπατης Αρμοστείας για να σωθεί το καμπ της Τήλου

To Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο Δήμος Τήλου έχουν φτάσει σε συμφωνία για να μείνει ανοιχτή η δομή των προσφύγων. Απομένει η θετική απόκριση της Υπατης Αρμοστείας.

O υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Βίτσας

Bίτσας: Η ΝΔ παράγει fake news όταν καταγγέλλει θανάτους προσφύγων από αναθυμιάσεις

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι έχει γίνει σημαντική αποσυμφόρηση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ότι είναι άριστη η συνεργασία της κυβέρνησης με τον Δ. Αβραμόπουλο.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Ιθαγένειας και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες

Αβραμόπουλος: Απάντηση σ' αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν φρούρια

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι το σύμφωνο που υτογράφηκε στο Μαρακές είναι μία απάντηση σ' αυτούς που θέλουν να διχάσουν.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: "Καμία χώρα από μόνη της δεν μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τη μετανάστευση"

Είναι η πρώτη παγκόσμια συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών για μια κοινή προσέγγιση στη διεθνή μετανάστευση και τις προεκτάσεις της - Δεν έχει δεσμευτική ισχύ - Αντιδρούν ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Πλάνο από το καμπ φιλοξενίας μεταναστών στην Τήλο

Η Τήλος θέλει τους πρόσφυγες και η Ύπατη Αρμοστεία τους διώχνει

Το νησί που δέχθηκε συγχαρητήρια από όλον τον κόσμο για τον τρόπο που προσέγγισε το μεταναστευτικό βλέπει τους πρόσφυγες να αποχωρούν ενώ "τρέχει" πρόγραμμα πλήρους ένταξής τους. Χωρίς ενημέρωση η κυβέρνηση.

O Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Σακελλαρίδης: Είναι δύσκολο να δικαιωθεί η γενιά του Γρηγορόπουλου

'Με αφορμή τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου δόθηκε μια καινούργια δυνατότητα να μπουν έστω με βίαιο τρόπο νέα ζητήματα στον δημόσιο διάλογο" δήλωσε ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας,

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες

Αβραμόπουλος: Θέλω να πιστεύω ότι όλοι είναι καλύτερα προετοιμασμένοι στα ελληνικά νησιά

"Η Ευρώπη πρέπει να είναι αυτή τη φορά καλύτερα προετοιμασμένη γιατί δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία στο μέλλον να αιφνιδιαστεί πάλι" δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.

Φωτογραφία αρχείου

Νέα Βύσσα: Μετανάστες χρησιμοποίησαν ξύλα και πλήρωσαν τον ιδιοκτήτη αφήνοντας λεφτά σε φάκελο

Δεν είχαν άλλον τρόπο να ζεσταθούν. Πήραν κάποια ξύλα από καφενείο και αφού ο ιδιοκτήτης έλειπε, άφησαν 10 ευρώ σε φάκελο. Ολα αυτά από μετανάστες στη Νέα Βύσσα του Εβρου.

Το πλοίο Aquarius αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Σενγκλέα στη Μάλτα

Η ελβετική κυβέρνηση δεν δίνει σημαία στο Aquarius

Το πλοίο που μισθώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η Μεσόγειος SOS, παραμένει καθηλωμένο στο λιμάνι της Μασαλίας από τις αρχές Οκτωβρίου, μετά την απόφαση του Παναμά για διαγραφή του από το νηολόγιο.

Ο  σοσιαλδημοκράτης επικεφαλής της κυβέρνησης της Σλοβακίας, Πέτερ Πελεγκρίνι

Η Σλοβακία δεν θα υπογράψει το σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση

Το σύμφωνο έχει σκοπό τη ρύθμιση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών - Δεν θα το υπογράψουν ακόμη Αυστραλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ελβετία, Εσθονία, ΗΠΑ,Ισραήλ, Κροατία, Ουγγαρία, Πολωνία και Τσεχία.

Ο Λεζγκίν Οσμάν καταγγέλλει: "Άρπαξαν το παιδί μου στη Μόρια"

Ο Λεζγκίν Οσμάν καταγγέλλει: "Άρπαξαν το παιδί μου στη Μόρια"

Τρία χρόνια μετά την εξαφάνιση του γιου και του ανιψιού του στη Μόρια, ο Λεζγκίν Οσμάν, Κούρδος μετανάστης στη Γερμανία, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ποτέ με την πραγματικότητα. "Τα παιδιά τα άρπαξαν στη Μόρια. Ζουν και θα τα βρω!"

O γερμανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ

Γενς Πλέτνερ: Κοινή ελληνο-γερμανική θέση μια ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό

Ο Γερμανός πρεσβευτής στην Ελλάδα μιλά για τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας με στόχο τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο προσφυγικό, σημειώνοντας ότι η πορεία των ελληνογερμανικών σχέσεων την περίοδο της κρίσης "ήταν μια δύσκολη πορεία".

Λέσβος - Επεισόδια και ένταση στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια

Ταυτοποιήθηκαν 26 άτομα για επεισόδια κατά αστυνομικών - μεταναστών στη Λέσβο

Σχηματίστηκε και υποβλήθηκε αρμοδίως δικογραφία με αδικήματα πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα - Οι δράστες είχαν επιτεθεί τον Απρίλιο σε αλλοδαπούς και αλλά και στους αστυνομικούς που παρενέβησαν.

Μετανάστες από την κεντρική Αμερική στο Μεξικό στο δρόμο για τις ΗΠΑ

Επιχείρηση "Πιστός Πατριώτης": 7.000 Αμερικανοί στρατιώτες απέναντι στους μετανάστες

Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει στόχο να εμποδιστούν τα καραβάνια των μεταναστών από χώρες της κεντρικής Αμερικής, που κατευθύνονται στις ΗΠΑ για να ζητήσουν άσυλο.

Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων, Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Αμφισβητεί την εικόνα που μεταφέρεται για τη Μόρια ο Βίτσας

Επιμένετε στην επικοινωνιακή λέξη «κολαστήριο της Μόριας» κατηγόρησε τον Θ. Παπαθεοδώρου της ΔΗΣΥ ο υπουργός Μετανάστευσης που υπογράμμισε ότι 12.000 πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί από τη Μόρια στην ενδοχώρα και 500 έχουν επιστραφεί στις χώρες προέλευσης.