Μεσανατολικό: Τέρμα το διάλειμμα

default image

Συνεργάτης του παλαιστινίου προέδρου δήλωσε πως το Ισραήλ είναι ανίκανο να δεσμευθεί για τη διεξαγωγή σοβαρών διαπραγματεύσεων με την Παλαιστινιακή...

Συνεργάτης του παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ είναι ανίκανο να δεσμευθεί για τη διεξαγωγή σοβαρών διαπραγματεύσεων με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο Άχμεντ Αμπντέλ Ραχμάν, που είναι επίσης εκπρόσωπος Τύπου της Φάταχ, πρόσθεσε πως η ισραηλινή κυβέρνηση υπό τον Εχούντ Ολμέρτ είναι δέσμια των ακροδεξιών, οι οποίοι αναμένουν την παραμικρή αφορμή για να ανατρέψουν την κυβέρνηση εάν αυτή ξεκινήσει πραγματικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίου.

“Εκείνο που είναι πιθανότερο είναι, κατά τη γνώμη μου, πως η παγκόσμια πολιτική πρόοδος θα επηρεάσει την εσωτερική κατάσταση στο Ισραήλ, καθιστώντας επιτακτικές τις νέες εκλογές”, τόνισε ο Ραχμάν στον ραδιοφωνικό σταθμό Φωνή της Παλαιστίνης.

Ο ίδιος εξήγησε πως τ’ αποτελέσματα της ειρηνευτικής συνδιάσκεψης υπό την αιγίδα του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους στην Αννάπολη των ΗΠΑ “έχουν αναπτύξει πίεση προς το Ισραήλ και τις πολιτικές του δυνάμεις, οι οποίες δεν ενδιαφέρονται για τη διεθνή συναίνεση” σχετικά με την δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Ο Ραχμάν χαιρέτισε τη συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου: “Η συνδιάσκεψη της Αννάπολης απέδειξε στον κόσμο πως ο παλαιστινιακός σκοπός είναι το κεντρικό θέμα στη Μέση Ανατολή, παρά την προσπάθεια του Ισραήλ να υποβαθμίσει αυτό το σημείο”.

Νέα επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας

Πυραυλική επίθεση των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κοντά στην πόλη Χαν Γιουνίς της Λωρίδας της Γάζας το Σάββατο, είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις μαχητές της Χαμάς να βρουν το θάνατο, σύμφωνα με εργαζομένους σε νοσοκομείο και πηγές της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ισλαμιστική οργάνωση -που κατέλαβε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας τον Ιούνιο, μετά από μάχες με δυνάμεις του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος εν συνεχεία “καθαίρεσε” την κυβέρνηση Χανίγιε- άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε αεροπορικό πλήγμα στη Γάζα. Ο Ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον μαχητών Παλαιστινιακών οργανώσεων σε παράκτιες περιοχές.

Την Παρασκευή, Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν στην Δυτική Όχθη δύο Παλαιστίνιους νεαρούς που μετέφεραν τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στη Νάμπλους. Η πολη θεωρείται ως το επίκεντρο της αντίστασης στις δυνάμεις του Ισραήλ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα