Μήνυμα ΗΠΑ σε Ζούκερμπεργκ: Μην διαγράψεις οτιδήποτε σχετίζεται με τη Χάουγκεν

Μήνυμα ΗΠΑ σε Ζούκερμπεργκ: Μην διαγράψεις οτιδήποτε σχετίζεται με τη Χάουγκεν
Μαρκ Ζούκερμπεργκ AP

Στο στόχαστρο της Γερουσίας μπήκε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ με την πρόεδρο της της Επιτροπής Εμπορίου να κάνει λόγο για κατάθεση της μάρτυρος δημοσίου συμφέροντος που εγείρτει σημαντικές ανησυχίες.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας Μαρία Κάντγουελ κάλεσε χθες, Τρίτη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ να μην διαγράψει κανένα από τα έγγραφα που σχετίζονται με την κατάθεση της μάρτυρος δημοσίου συμφέροντος της εταιρίας Φράνσις Χάουγκεν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Η κατάθεση … εγείρει σημαντικές ανησυχίες σχετικά με το αν το Facebook έχει παραπλανήσει την κοινή γνώμη, τις ομοσπονδιακές αρχές, αλλά και την επιτροπή», δήλωσε η Δημοκρατική Κάντγουελ.

Υπενθυμίζεται οτι αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα κατακεραύνωσαν το Facebook κατηγορώντας τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ότι πιέζει για υψηλότερα κέρδη, ενώ αδιαφορεί για την ασφάλεια των χρηστών και ζήτησαν από τις ρυθμιστικές αρχές να ερευνήσουν τις καταγγελίες της μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος Φράνσις Χάουγκεν ότι η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης βλάπτει τα παιδιά και προκαλεί διαιρέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα