Miss Σκωτία: Επιτέθηκε στον θεσμό για ρατσισμό και δίχασε το παγκόσμιο διαδίκτυο

Miss Σκωτία: Επιτέθηκε στον θεσμό για ρατσισμό και δίχασε το παγκόσμιο διαδίκτυο
Twitter

Σχολίασε στο Twitter ειρωνικά την έλλειψη διαφορετικότητας και ποικιλομορφίας ανάμεσα στα κορίτσια που έλαβαν μέρος στα καλλιστεία. Κάποιοι συμφώνησαν μαζί του και κάποιοι άλλοι του επιτέθηκαν και τον κατηγόρησαν.

Ένας άντρας από τη Γλασκόβη σχολίασε στο Twitter την έλλειψη διαφορετικότητας και ποικιλομορφίας στα φετινά καλλιστεία για την ανάδειξη της “Miss Σκωτία” και το tweet του έγινε viral, διχάζοντας το διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, ο Iain Robertson ανήρτησε μια φωτογραφία με τις κοπέλες που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό ομορφιάς και έγραψε χαρακτηριστικά: “Χαίρομαι που βλέπω μια τέτοια ποικιλομορφία στα “Miss Σκωτία” φέτος”.

Twitter

Twitter

Το tweet του συγκέντρωσε περισσότερα από 4.6 χιλιάδες likes, ωστόσο, είχε περίπου 6.2 χιλιάδες σχόλια, τα οποία τάσσονταν εναντίον του και του έκαναν δριμεία κριτική για αυτά που ανέφερε, θεωρώντας τα άτοπα.

Ο Robertson κατηγόρησε, στην ουσία, τον θεσμό για ρατσισμό, αλλά όσοι ήταν εναντίον του, θεώρησαν πως δεν υπήρξε κανένα στοιχείο ρατσισμού εκ μέρους των καλλιστείων και είχαν ως επιχείρημα τα δημογραφικά στοιχεία της Σκωτίας. 

Οι “απαντήσεις” που δέχτηκε

Όσοι τάχθηκαν εναντίον του υποστήριξαν πως είναι λογικό να μην υπάρχει ποικιλομορφία, καθώς οι Σκωτσέζες έχουν πάνω-κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά στοιχεία, που είναι κοινά, όπως το λευκό δέρμα ή τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά.

Μάλιστα, για να ισχυροποιήσουν την άποψή τους, ανήρτησαν φωτογραφίες από κοπέλες καλλιστείων άλλων χωρών, για να δείξουν ότι και σε εκείνες τις περιπτώσεις όλες οι διαγωνιζόμενες μοιάζουν μεταξύ τους. 

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Η αντίδρασή του μετά τον σάλο

“Οι διαγωνισμοί ομορφιάς είναι απαρχαιωμένοι και η ομορφιά είναι υποκειμενική. Το να προωθείται ένα συγκεκριμένο “πρότυπο ομορφιάς”, κάνει τις γυναίκες που δεν μοιάζουν με αυτό το πρότυπο – και ειδικά τα νεαρά κορίτσια – να αισθάνονται ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές ως “όμορφες”, επειδή δεν βλέπουν καμία που να τους εκπροσωπεί σε τέτοιους διαγωνισμούς”, δήλωσε ο Robertson στο Bored Panda

“Υπάρχουν πανέμορφες γυναίκες διαφορετικών σωματοτύπων, ικανοτήτων, φυλών (σημειώστε ότι δεν αναφέρω τη φυλή στο tweet μου), πεποιθήσεων, θρησκειών, που αξίζουν να έχουν μια φωνή εξίσου με τις γυναίκες που έχουν επιλεγεί στα καλλιστεία. Ήμουν απογοητευμένος που η οργάνωση επέλεξε να μην συμπεριληφθούν στο διαγωνισμό. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ πιο διαφορετικά”, συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: “Το πιο ενδιαφέρον πράγμα είναι, όπως μπορείτε να δείτε, ότι το tweet μου δεν αναφέρει καθόλου την λέξη φυλή ή εθνικότητα. Ήταν απλώς ένα σαρκαστικό σχόλιο για το πώς όλες οι κοπέλες φαίνονται όμοιες. Ωστόσο, αυτό μπορεί να σημαίνει τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα. Οι αντιδράσεις που δέχτηκα επικεντρώθηκαν μόνο στη φυλή”.

Επίσης, δήλωσε πως θεωρεί ότι τα σχόλια προέρχονταν από ανθρώπους που δεν πήγαν ποτέ στη Σκωτία. Όπως είπε: “Για παράδειγμα, η πόλη της Γλασκόβης έχει μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού που είναι Ασιάτες, που ζουν στην πόλη εδώ και δεκαετίες. Οι κοινότητές μας είναι πολύ περισσότερο πολυπολιτισμικές από όσο νομίζουν”. 

Twitter

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα