Μοντέλο πόζαρε γυμνή μέσα στην Αγιά Σοφιά

Μοντέλο πόζαρε γυμνή μέσα στην Αγιά Σοφιά

Η ακτιβίστρια Μαρίζα Παπέν δείχνει τα γεννητικά της όργανα κάτω από μια μαύρη μπούρκα, στην είσοδο του ναού. Η φωτογράφιση έγινε ενάντια "στην τυραννία της θρησκείας".

Το πρώην μοντέλο του Playboy, Μαρίζα Παπέν “ξαναχτύπησε” αυτή τη φορά με γυμνή φωτογράφισή της μέσα στην Αγιά Σοφιά.

Η φωτογραφία της που συνοδεύτηκε από τη λεζάντα: “Hagia Sophia – Praying for Equality”, παρακάτω. Η ίδια έγραψε πως αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά ανάρτησή της μιας και η πρώτη λογοκρίθηκε από το Instagram.

Στο μπλογκ της έγραψε δε, πως η κίνησή της αυτή έγινε συμβολικά “ενάντια στην τυραννία της θρησκείας”.  “Περιμέναμε να απασχοληθεί ο ξεναγός με ένα γκρουπ που ερχόταν για το μουσείο. Με το που ήρθαν, ήταν θέμα χρόνου να γίνει η φωτογράφιση”, περιγράφει σχετικά με το περιστατικό. Στη συνέχεια, αφού εκδιώχθηκε από το ναό, ανέβηκε στην ταράτσα ενός παρακείμενου κτιρίου και φωτογραφήθηκε ξανά με φόντο την Αγιά Σοφιά.

 

Πέρυσι, κατέληξε σε κρατητήριο όταν εθεάθη να ποζάρει γυμνή μπροστά σε αιγυπτιακά μνημεία. Τον περασμένο Ιούνιο πόζαρε ξανά γυμνή στο τείχος της Ιερουσαλήμ.

Θυμίζουμε πως το 25χρονο μοντέλο και ακτιβίστρια από την Αμβέρσα είχε μιλήσει στο News 24/7 και τη Μαρία Ψαρά.  Ήταν λίγο μετά την επίμαχη γυμνή φωτογράφιση με φόντο σημαντικά αρχαία μνημεία της Αιγύπτου, κάτι που κρίθηκε προσβλητικό για την παράδοση της χώρας.

Τότε η ίδια δήλωνε:

“Πήγα στην Αίγυπτο γιατί εκεί είχα ανθρώπους να με υποστηρίξουν. Αυτό που ήθελα ήταν να ποζάρω γυμνή μπροστά από τις πυραμίδες της Γκίζας. Ξέραμε ότι ήταν παρακινδυνευμένο σε μία συντηρητική χώρα, ωστόσο θέλαμε να το ρισκάρουμε. Σκοπός δεν ήταν να προσβάλουμε κάποιον, αλλά να κάνουμε μία αναπαράσταση της αρχαίας Αιγύπτου. Άλλωστε τα συγκεκριμένα μνημεία υπήρχαν πολύ πριν τον ισλαμισμό. Την πρώτη φορά, στις Πυραμίδες, μας έπιασαν οι φρουροί. Καταφέραμε να τους δωροδοκήσουμε και μας άφησε ελεύθερους. Όμως στο ναό του Καρνάκ, όπου πόζαρα ως Εύα, οι φρουροί ήταν ανένδοτοι. Φυσικά δεν μπορούσαν να καταλάβουν την σχέση της τέχνης με το γυμνό –νόμιζαν ότι γυρίζουμε πορνό ή κάτι τέτοιο. Μας οδήγησαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα. Στο δρόμο είπα με νοήματα στον φωτογράφο να διαγράψει τις φωτογραφίες. Όσες προλάβαμε, τις ανεβάσαμε στα social media για να τις σώσουμε”.

Το μοντέλο Μαρίζα Παπέν

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα