Νέα ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα

default image

Ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν ένα φορτηγό στη Λωρίδα της Γάζας και τουλάχιστον τρείς άνθρωποι,στελέχη της οργάνωσης Χαμάς έχασαν τη ζωή τους

Ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν ένα φορτηγό όχημα στη Λωρίδα της Γάζας και τουλάχιστον τρείς άνθρωποι,στελέχη της οργάνωσης Χαμάς βρήκαν τον θάνατο ακαριαία. Η αεροπορική επιδρομή έγινε στη συνοικία Σετζαΐγια, όπου το Ισραήλ εκτιμά πως κατοικούν πολλοί Παλαιστίνιοι, που επιδίδονται στον “ιερό αγώνα” (“Τζιχάντ”).

Εν τω μεταξύ, την έντονη ανησυχία τους για τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, εξέφρασε  η γερμανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογραμμίζοντας την “απογοήτευσή” της για το θάνατο “αθώων πολιτών και από τις δύο πλευρές”. Στην ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τις ρίψεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς τις ισραηλινές πόλεις και καλεί την παλαιστινιακή κυβέρνηση να κάνει ότι είναι δυνατόν για να σταματήσει την πρακτική αυτή. Όσον αφορά τη σύλληψη μελών της κυβέρνηση και του παλαιστινιακού κοινοβουλίου οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι “τέτοια μέτρα το μόνο που κάνουν είναι να περιπλέκουν το διάλογο που χρειάζεται να ξεκινήσει κατεπειγόντως μεταξύ των δύο πλευρών”.

Από την πλευρά της η Ουάσινγκτον κάλεσε επίσης Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να μην στοχεύουν αμάχους. ” Προφανώς ανησυχούμε για τη βία. Όμως όσο η Χαμάς συνεχίζει να εκτοξεύει πυραύλους στο Ισραήλ, αναμένουμε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να σταματήσουν αυτές τις επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών“, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Γκόρντον Τζόντροου.






 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα