Νέα πυρηνική δοκιμή φοβάται η Σεούλ

default image

Για νέα πυρηνική δοκιμή προειδοποιεί η Σεούλ μετά την πρωινή εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα, στον ορίζοντα της κεντρικής διάσκεψης του Κομμουνιστικού Κόμματος, στην Πιονγκγιάνγκ

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου (SLBM) από υποβρύχιο, στ’ ανοιχτά της ανατολικής ακτής της, σύμφωνα με τη Νότια Κορέα που φοβάται τη διεξαγωγή νέας πυρηνικής ή πυραυλικής δοκιμής, στον ορίζοντα της κεντρικής διάσκεψης του Κομμουνισικού Κόμματος, στην Πιονγκγιάνγκ στις αρχές Μαΐου.

Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ η απόσταση που αυτός διένυσε υπολογίζεται στα 30 χλμ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, της Νότιας Κορέας, η πτήση του πυραύλου ήταν διάρκειας “μερικών λεπτών.”

Το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ, προσπαθεί να διευκρινίσει εάν η εκτόξευση ήταν αποτυχημένη και για ποιες αιτίες.

Σε πολιτικό επίπεδο, η κεντρική διάσκεψη του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Πιονγκγιάνγκ αναμένεται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μέσα σε 36 χρόνια, ενώ εκτιμάται ότι η εκτόξευση αυτή, σκόπευε ν’ αναδείξει τη Βόρεια Κορέα ως ηγετική στρατιωτική και ενδεχόμενα πυρηνική δύναμη.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε μία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος φαίνεται να εκτοξεύτηκε από υποβρύχιο.

Η εκτόξευση του πυραύλου αυτού, με χαρακτηριστικά υποθαλάσσιας εκτόξευσης (SLBM) ενισχύει τους φόβους της Νότιας Κορέας για το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέας πυρηνικής δοκιμής ή πυραυλικής εκτόξευσης, καθώς αναμένεται κεντρική συνεδρίαση του κομμουνιστικού κόμματος της Βόρειας Κορέας.

Η εκτόξευση, έγινε νωρίς σήμερα το πρωί, με τροχιά βολής στ’ ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με ανακοίνωση της στρατιωτικής διοίκησης στη Σεούλ.

Ωστόσο, δεν έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες, αναφορικά με τον τύπο του πυραύλου, αλλά και το στόχο του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα