Νέα στοιχεία για την δολοφονία Λιτβινένκο

default image

Ο μπάρμαν που σερβίρισε τσάι στον Λιτβινένκο διηγείται τη σκηνή του δηλητηριασμού

Ο υπάλληλος του μπαρ που σερβίρισε ένα τσάι στον πρώην ρώσο πράκτορα Αλεξάντρ Λιτβινένκο ο οποίος δολοφονήθηκε στο Λονδίνο, ήταν αφηρημένος τη στιγμή που ο φερόμενος ως δολοφόνος έριξε το δηλητήριο στο ρόφημα, γράφει σήμερα η εφημερίδα Σάντεϊ Τέλεγκραφ, επικαλούμενη μαρτυρία του.

Ο Νορμπέρτο Αντράντε, 67 ετών, σερβιτόρος στο Pine μπαρ του Λονδίνου από 27 ετών, εργαζόταν την ημέρα που ο Λιτβινένκο μερικές ημέρες πριν από το θάνατό του το Νοέμβριο του 2006, συνάντησε τον Αντρέι Λουγκοβόι. 

Στον Λουγκοβόι, πρώην μέλος της KGB και σήμερα επιχειρηματία, απαγγέλθηκαν κατηγορίες στις 22 Μαϊου από τις βρετανικές εισαγγελικές αρχές για τη δολοφονία του Λιτβινένκο που δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο 210. 

“Κάποιος με ενόχλησε ότι σερβίρισα το τζιν τόνικ στο τραπέζι (του Λιτβινένκο). Δεν είδα τί συνέβη αλλά φαίνεται ότι σκόπιμα απέσπασαν την προσοχή μου για να με παραπλανήσουν και να κάνουν δύσκολη την εργασία μου”, δήλωσε στην Σάντεϊ Τέλεγκραφ. “Κάτι συνέβη εκείνη τη στιγμή. Νομίζω ότι το πολώνιο εξατμίστηκε μέσα στο φλιτζάνι. Υπολείμματα πολωνίου βρέθηκαν (από τους ερευνητές) στο τραπέζι, την καρέκλα και παντού γύρω από τη θέση που κάθισε ο Λιτβινένκο. 

Ο ίδιος σερβιτόρος που σερβίριζε στο ίδιο μπαρ τον Κάμπι Μπρόκολι, έναν από τους παλιούς παραγωγούς των ταινιών του Τζέιμς Μποντ, αναφέρει επίσης ότι μετά την αναχώρηση του Λιτβινένκο και των δύο ανδρών που τον συνόδευαν, όταν έριξε στο νεροχύτη το κατακάθι από το φλιτζάνι του Λιτβινένκο, το τσάι τού φάνηκε “πολύ πιο κίτρινο και πηχτό σε σχέση με το συνηθισμένο”.


Η μαρτυρία αυτή δημοσιοποιείται μερικές ημέρες μετά την άρνηση της Μόσχας να επιτρέψει την έκδοση στη Βρετανία του βασικού ύποπτου για τη δολοφονία Αντρέι Λουγκοβόι για να δικαστεί από τη βρετανική δικαιοσύνη.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα