Νέα Ζηλανδία: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του ηφαιστείου του νησιού Γουάιτ

Νέα Ζηλανδία: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του ηφαιστείου του νησιού Γουάιτ
To υπουργικό συμβούλιο τιμά τους νεκρούς AP

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν και το υπουργικό συμβούλιο της Νέας Ζηλανδίας δεν ξέχασαν τους νεκρούς από τη ηφαιστειακή έκρηξη στο νησί Γουάιτ.

Οι Νεοζηλανδοί τήρησαν ενός λεπτού σιγή τη Δευτέρα για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της μοιραίας ηφαιστειακής έκρηξης της περασμένης εβδομάδας στο νησί Γουάιτ, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες να ανασύρει τα πτώματα δύο ανθρώπων που επισήμως θεωρούνται αγνοούμενοι.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ, γνωστού με την ονομασία Ουακαάρι στη γλώσσα των Μαορί, ανέρχεται σε 16 νεκρούς. Άλλοι 26 άνθρωποι νοσηλεύονται ακόμη σε νοσοκομεία στη Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία, πολλοί εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση, με εκτεταμένα εγκαύματα.

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν πρωτοστάτησε στην τήρηση του ενός λεπτού σιγής, μαζί με τους υπουργούς της. «Οι άνθρωποι που χάθηκαν είναι πλέον συνδεδεμένοι για πάντα με τη Νέα Ζηλανδία και θα τους έχουμε πάντα στην καρδιά μας», ανέφερε η Αρντέρν σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Instagram.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ουέλινγκτον ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter μια φωτογραφία που εικονίζει μέλη του προσωπικού της, με τα κεφάλια σκυμμένα, μπροστά σε μια αμερικανική σημαία που κυματίζει μεσίστια. Οι ομάδες έρευνας που ανέσυραν έξι πτώματα από το νησί την Παρασκευή δεν έχουν καταφέρει ως τώρα να εντοπίσουν τα δύο πτώματα που απομένουν, παρά τις πολύωρες έρευνες το Σαββατοκύριακο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας Μάικ Μπους ανακοίνωσε ότι θα γίνει νέα έρευνα από τον αέρα σήμερα, ενώ δύτες θα κάνουν επίσης έρευνες. Η έκρηξη στο ηφαίστειο, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, έγινε τη Δευτέρα. Ανάμεσα στους 47 ανθρώπους που βρίσκονταν πάνω από γύρω από τον κρατήρα συγκαταλέγονταν 24 Αυστραλοί, τέσσερις άνθρωποι με άδειες μόνιμης παραμονής στην Αυστραλία, καθώς και πολίτες από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Μαλαισία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version