Νέο τελεσίγραφο από τους Ταλιμπάν

default image

Νέο τελεσίγραφο έως τις 07.30΄ώρα Γκρίνουιτς (10.30' ώρα Ελλάδος) αύριο, όρισαν οι Ταλιμπάν για την απελευθέρωση των νοτιοκορεατών ομήρων

Νέο τελεσίγραφο έως τις 07.30΄ώρα Γκρίνουιτς (10.30′ ώρα Ελλάδος) αύριο, όρισαν οι Ταλιμπάν για την απελευθέρωση των νοτιοκορεατών ομήρων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ανταρτών μια ημέρα μετά την εκτέλεση του δεύτερου ομήρου. 

“Αν η κυβέρνηση της Καμπούλ και η κυβέρνηση της Κορέας δεν δώσουν θετική απάντηση στο αίτημά μας για την απελευθέρωση φυλακισμένων Ταλιμπάν έως αύριο (Τετάρτη) στις 12.00 (τοπική ώρα), τότε θ’ αρχίσουμε να σκοτώνουμε άλλους ομήρους”, δήλωσε ο Κάρι Μοχάμεντ Γιουσούφ.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας ανακοίνωσε νωρίς το πρωί ότι “βρέθηκε το πτώμα του Νοτιοκορεάτη τη νύχτα στην περιοχή Αντάρ και έφερε ίχνη από σφαίρες”. 

Το υπουργείο Εξωτερικών στην Σεούλ επιβεβαίωσε ότι το θύμα είναι ο 29χρονος Σιμ Σουνγκ-Μιν. Σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, ήταν ενεργός εθελοντής στην προσφορά εργασίας για τους φτωχούς και τους ανάπηρους. Ήταν από τους 23 κορεάτες χριστιανούς (μεταξύ τους 18 γυναίκες) που κρατούν ομήρους οι Ταλιμπάν εδώ και δύο εβδομάδες. Είναι ο δεύτερος όμηρος που σκοτώνουν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κρατούν στο εξής 21 ομήρους, μέλη της πρεσβυτεριανής εκκλησίας Σαέμ-Μουλ. 

Οι Ταλιμπάν δήλωσαν χθες ότι εκτέλεσαν τον όμηρο, μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου που είχαν ορίσει στην αφγανική κυβέρνηση για να δεχθεί την ανταλλαγή κρατουμένων.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα