Ο άστεγος που αρνείται την επαιτεία και πουλά βιβλία στο δρόμο

Ο άστεγος που αρνείται την επαιτεία και πουλά βιβλία στο δρόμο

Ποιος είναι ο Tebogo Malope που βγάζει τα προς το ζην, πουλώντας βιβλία που έχει διαβάσει στους δρόμους του Γιοχάνεσμπουργκ

Το τελευταίο άτομο που θα περίμενε κανείς να είναι βιβλιοφάγος είναι κάποιος άστεγος. Και όμως, ο 24χρονος Philani Dladla, που ζει στους δρόμους του Γιοχάνεσμπουργκ πουλώντας βιβλία στο δρόμο καταφέρνει και βγάζει τα προς το ζην.

Ο σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας, Tebogo Malope  εμπνεύστηκε από την ιστορία του Dladla και κατέγραψε τη ζωή του μέσα από μια συνέντευξη.

Στη συνέντευξη που είναι γυρισμένη σε δύο μέρη και ονομάζεται "Ο βιβλιογράφος του πεζοδρομίου" ο Dladla περιγράφει μια τυπική του μέρα στους δρόμους της πόλης.

Ο άστεγος που αρνείται την επαιτεία και πουλά βιβλία στο δρόμο

"Έχει διαβάσει όλα τα βιβλία της συλλογής του και πάντα αναζητά περισσότερα για να τα διαβάσει", δήλωσε ο Tebogo και πρόσθεσε "Στη συνέχεια πωλεί ορισμένα από τα βιβλία του για να συγκεντρώσει χρήματα για τον εαυτό του και μερικούς από τους άστεγους φίλους του".

Σύμφωνα με τον Tebogo, ο Philani είναι ένα " Μεγάλο παράδειγμα προς μίμηση για τη δύναμη της ανάγνωσης και μπορεί να γίνει ένας  καταπληκτικός πρεσβευτής για τους νέους μας."

Πηγή: odditycentral

SHARE:

24Media Network