Ο άτακτος γερουσιαστής

default image

Νέες συνθήκες στη γερουσία των ΗΠΑ απειλεί να δημιουργήσει το γεγονός ότι το όνομα ενός γερουσιαστή των ρεπουμπλικάνων από τη Λουϊζιάνα γνωστής "μα...

Νέες συνθήκες στη γερουσία των ΗΠΑ απειλεί να δημιουργήσει το γεγονός ότι το όνομα ενός γερουσιαστή των ρεπουμπλικάνων από τη Λουϊζιάνα βρέθηκε στον τηλεφωνικό κατάλογο της Ντέμπορα Τζιν Πάλφρι, της “μαντάμ της District Columbia”, η οποία υποστηρίζει ότι λειτουργούσε νόμιμη υπηρεσία συνοδών αλλά κατηγορείται ότι λειτουργούσε δίκτυο πορνείας στην Ουάσιγκτον.

Πρόκειται για τον 46χρονο Ντέηβιντ Βίτερ, παντρεμένο και πατέρα τεσσάρων παιδιών που εξελέγη για πρώτη φορά το 1999 αντικαθιστώντας τον Μπομπ Λίβινγκστον που παραιτήθηκε μετά από σεξουαλικό σκάνδαλο, ανήκει στην πιο συντηρητική κοινωνικά πτέρυγα του κόμματος καθώς υποστηρίζει με πάθος την επιστροφή στις οικογενειακές αξίες και είναι εναντίον του γάμου των ομοφυλοφίλων και της νομιμοποίησης των εκτρώσεων.

Με γραπτή του δήλωση του πριν από μία βδομάδα, ο γερουσιαστής είχε παραδεχτεί μία “σοβαρή αμαρτία”, την οποία δεν κατονόμαζε, αναφερόμενος προφανώς στην αποκάλυψη ότι η Πάλφρι του είχε κανονίσει πέντε συναντήσεις, αλλά αμέσως μετά, δύο γυναίκες από τη Νέα Ορλέανη, η Μαντάμ Τζανέτ Μάιερ, η οποία λειτουργούσε οίκο ανοχής και η Γουέντι Κορτέζ, δήλωσαν ότι ήταν τακτικός πελάτης τους. Η πρώτη προσδιόρισε το γεγονός “στο τέλος της δεκαετίας του 1990 και η δεύτερη πριν από αρκετά χρόνια”.

Στις δηλώσεις που έκανε χθες παρουσία της συζύγου του, Γουέντι σε ξενοδοχείο της Λουϊζιάνα, απέδωσε τις νέες κατηγορίες σε “ορισμένους παλιούς πολιτικούς εχθρούς” του που “ενθαρρύνθηκαν από την παραδοχή του και προσπάθησαν να βγάλουν κέρδος από την κατάσταση διαδίδοντας ψεύδη”.

Στις δηλώσεις του, ο γερουσιαστής, απόφοιτος του Χάρβαρντ και υπότροφος του Ρόουντς, απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο ενδεχόμενο παραίτησης του, αλλά το θέμα ετέθη από τα τοπικά στελέχη των ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία. “Αν δεν παραιτηθεί, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα χάσει το ηθικό πλεονέκτημα που έχει”, δήλωσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος στη πολιτεία προσθέτοντας ότι “έχουμε δώσει την εικόνα ότι είμαστε το ηθικό κόμμα”.

Όμως σύμφωνα με τους αμερικανικούς νόμους, μία παραίτηση του τώρα δεν θα οδηγήσει σε επαναληπτικές εκλογές αλλά σε ορισμό αντικαταστάτη από τον κυβερνήτη της πολιτείας. Κυβερνήτης της Λουϊζιάνα, είναι η Κάθλιν Μπάνκο που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα και θεωρείται βέβαιο ότι θα διορίσει δημοκρατικό, γεγονός που θα ενισχύσει την πλειοψηφία δύο εδρών (51-49) που έχει τώρα το Δημοκρατικό Κόμμα στη γερουσία, μετατρέποντας την σε πλειοψηφία τεσσάρων (52-48) με αποτέλεσμα οι πολιτικοί παρατηρητές να θεωρούν απίθανη την υποβολή παραίτησης. 

Σε ό,τι αφορά αυτή κάθε εαυτή την “αμαρτία”, ο Βίτερ είπε ότι παρά το γεγονός ότι ήταν παλιά, γνωρίζει ότι πλήγωσε τη σχέση εμπιστοσύνης που είχε με τους πολίτες. “Είμαι απολύτως υπεύθυνος και σας ζητώ συγγνώμη”, είπε και προσέθεσε ότι αντιμετώπισε το θέμα με την εξομολόγηση και με τη βοήθεια ενός συμβούλου γάμου. “Πιστεύω ότι πήρα συγχώρεση από το Θεό και ξέρω ότι η Γουέντι με συγχώρεσε”, είπε ο Βίτερ ενώ η σύζυγος του είπε ότι τον συγχώρεσε και αποφάσισε ότι τον αγαπά. “Όπως όλοι οι γάμοι, ούτε ο δικός μας είναι τέλειος”, είπε η Βίτερ πριν αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο της Νέας Ορλεάνης όπου έκαναν τις δηλώσεις χωρίς να δεχτούν ερωτήσεις.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα