Ο Μπάιντεν δεν θα απονείμει χάρη στον γιο του, Χάντερ, εάν καταδικαστεί

Διαβάζεται σε 3'
Ο Χάντερ Μπάιντεν
Ο Χάντερ Μπάιντεν 2024 Matt Slocum/AP Photo

Την πιθανότητα να αποδώσει χάρη στον γιο του Χάντερ σε περίπτωση που καταδικαστεί για παράνομη οπλοκατοχή απέκλεισε ο Αμερικανός πρόεδρος. Η αποκαλυπτική κατάθεση της χήρας του αδερφού του ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι δεν θα απένειμε χάρη στον γιο του Χάντερ, ο οποίος δικάζεται στο Ντέλαγουερ με την κατηγορία ότι παραβίασε τον νόμο που απαγορεύει σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών να έχουν στην κατοχή τους όπλα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, ο Μπάιντεν απάντησε θετικά όταν ρωτήθηκε αν θα απέκλειε την πιθανότητα να απονείμει χάρη στον Χάντερ και ανέφερε πως θα δεχθεί το αποτέλεσμα της δίκης, που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει δηλώσει αθώος σε τρεις κατηγορίες ότι δεν αποκάλυψε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών όταν αγόρασε ένα περίστροφο το 2018 και ότι κατείχε παράνομα το όπλο επί 11 ημέρες.

Η γυναίκα που “καίει” τον Χάντερ Μπάιντεν

Η χήρα του αδερφού του Χάντερ Μπάιντεν κατέθεσε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου ότι είχε βρει κοκαΐνη-κρακ και ένα περίστροφο στο φορτηγάκι του, ενισχύοντας το κατηγορητήριο σε βάρος του.

Ο 54χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή όταν ακόμη ήταν τοξικοεξαρτημένος. Είναι το πρώτο τέκνο προέδρου εν ενεργεία, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ένορκοι άκουσαν αυτήν την εβδομάδα καταθέσεις μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένων της πρώην συζύγου και μιας πρώην συντρόφου του Χάντερ Μπάιντεν, σχετικά με την παλαιότερη εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, την οποία άλλωστε έχει παραδεχθεί δημοσίως.

Η Χάλι Μπάιντεν, η χήρα του Μπο Μπάιντεν -αδερφού του Χάντερ, ο οποίος πέθανε το 2015 έπειτα από μάχη με τον καρκίνο-, κατέθεσε ότι καθάριζε συχνά το φορτηγάκι του Χάντερ Μπάιντεν ψάχνοντας για ναρκωτικά, στην προσπάθειά της να τον βοηθήσει να απεξαρτηθεί.

Η Χάλι Μπάιντεν
Η Χάλι Μπάιντεν 2024 Matt Rourke/AP Photo

Είπε στους ενόρκους ότι είχε βρει ίχνη που μαρτυρούσαν πως κάπνιζε κρακ, όπως μικροποσότητες και σύνεργα, καθώς και ένα 38άρι περίστροφο Colt Cobra. Φοβήθηκε πως είτε ο ίδιος είτε τα παιδιά της θα μπορούσαν να τραυματιστούν με το όπλο.

“Πανικοβλήθηκα και θέλησα να το ξεφορτωθώ”, κατέθεσε η Χάλι Μπάιντεν, συμπληρώνοντας ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων έξω από ένα κατάστημα τροφίμων. Η Χάλι έχει πει επίσης ότι διατηρούσε ρομαντικό ειδύλλιο με τον Χάντερ στα τέλη του 2015 ή στις αρχές του 2016.

Από την πλευρά του, ο Χάντερ Μπάιντεν επιμένει πως είναι αθώος. Ο συνήγορος υπεράσπισης Άμπι Λόουελ υπογράμμισε πως ο πελάτης του δεν έκανε χρήση ναρκωτικών όταν αγόρασε το όπλο, τον Οκτώβριο του 2018, και συμπλήρωσε πως δεν προσπάθησε να εξαπατήσει τις αρχές αφού δεν θεωρούσε τον εαυτό του ως τοξικοεξαρτημένο εκείνη την εποχή.

Σε περίπτωση που καταδικαστεί, ο Χάντερ Μπάιντεν διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 25 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα