Ο Ρ. Ζέλικ θα είναι πιθανότατα ο νέος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

default image

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους πρότεινε επισήμως τον Ρόμπερτ Ζέλικ για τη θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους πρότεινε  επισήμως τον Ρόμπερτ Ζέλικ για τη θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας. Εάν η πρόταση εγκριθεί, θα διαδεχτεί τον Πολ Γούλφοβιτς που αναγκάστηκε να παραιτηθεί κατηγορούμενος για νεποτισμό και διαφθορά.

Ο Ρόμπερτ Ζέλικ διαθέτει τεράστια πείρα για τη θέση αυτή“, διαβεβαίωσε ο κ. Μπους ανακοινώνοντας την απόφασή του έχοντας δίπλα του τον 53χρονο υποψήφιο για την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας και επισήμανε ότι ” είναι δεσμευμένος στο καθήκον παροχής βοήθειας σε κράτη που υποφέρουν από φτώχεια να την καταπολεμήσουν“.

Η επιλογή του κ. Ζέλικ, πρώην αμερικανού εκπροσώπου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και πρώην δεύτερου στην ιεραρχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θα πρέπει τώρα να επικυρωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας, που αριθμεί 185 κράτη μέλη. Παραδοσιακά, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που διορίζει τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας και η Ευρώπη αυτή που επιλέγει τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τα αποτελέσματα γνωστά…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα