Ο Στιβ Μπάνον κατηγορεί το γιο του Τραμπ για προδοσία

Ο Στιβ Μπάνον κατηγορεί το γιο του Τραμπ για προδοσία
Στιβ Μπάνον (AP Photo/Andrew Harnik) AP

Οι προεκλογικές επαφές του επιτελείου του νυν προέδρου των ΗΠΑ με Ρώσους έχουν στοιχειώσει για τα καλά την αμερικανική πολιτική σκηνή, με τον Τραμπ Τζούνιορ να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ διέπραξε «προδοσία» καθώς συναντήθηκε με μια Ρωσίδα δικηγόρο που θα του παρέδιδε επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον πληροφορίες πριν από τις αμερικανικές εκλογές, εκτιμά ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Στιβ Μπάνον, σε ένα βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την οργή του Αμερικανού προέδρου που τον κατηγόρησε ότι “έχασε το μυαλό του”.

Το περιβάλλον του Τραμπ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας που διεξάγεται από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ σχετικά με το ενδεχόμενο μιας σκευωρίας με τη Ρωσία με στόχο να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου του 2016 προς όφελος του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Οι ερευνητές ενδιαφέρονται κυρίως για τη συνάντηση μεταξύ του μεγαλύτερου γιου του Τραμπ, τον οποίο συνόδευε ο κουνιάδος του Τζάρεντ Κούσνερ και ο Πολ Μάναφορτ, τότε διευθυντής της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, με τη Ναταλία Βεσελνίτσκαγια τον Ιούνιο του 2016

Ωστόσο, σύμφωνα με το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου, αυτή η συνάντηση δεν διήρκησε παρά «λίγα λεπτά» και η δικηγόρος, που φέρεται να διατηρεί σχέσεις με το Κρεμλίνο, δεν έδωσε «καμία πληροφορία που να αξίζει» και να ενοχοποιεί την υποψήφια των Δημοκρατικών.

«Τα τρία σημαντικότερα πρόσωπα της εκστρατείας σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να συναντηθούν με μια ξένη κυβέρνηση στον ουρανοξύστη Τραμπ, στην αίθουσα συσκέψεων του 25ου ορόφου, χωρίς την παρουσία δικηγόρων. Δεν είχαν δικηγόρους» λέει ο Μπάνον στον Μάικλ Γουόλφ, τον συγγραφέα του βιβλίου «Fire and Fury: Inside the Trump White House», αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε η εφημερίδα The Guardian.

«Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν ήταν προδοσία, ότι δεν ήταν κάτι το αντιπατριωτικό ή μια ανοησία και εγώ πιστεύω ότι ήταν όλα αυτά, θα έπρεπε να καλέσετε το FBI αμέσως» σημείωσε ο αμφιλεγόμενος πρώην υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου.

Η έρευνα της ομάδας του εισαγγελέα Μιούλερ επικεντρώνεται στην κατηγορία της «νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες» ήταν η εκτίμηση που διατύπωσε ο Μπάνον.

«Ο δρόμος προς τον Τραμπ περνά απευθείας από τον Πολ Μάναφορτ, τον Ντον Τζ. και τον Τζάρεντ Κούσνερ» υπογράμμισε.

Τέσσερα στελέχη της εκστρατείας του Τραμπ διώκονται σε αυτήν την υπόθεση, μεταξύ αυτών ο Πολ Μάναφορτ, ένας δικηγόρος που παρέμεινε στο πόστο του για μόλις λίγους μήνες.

Σκληρή απάντηση από τον Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέδωσε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση για τον πρώην σύμβουλό του Στιβ Μπάνον, στην οποία τον κατηγορεί ότι “έχασε το μυαλό του”.

“Ο Στιβ Μπάνον δεν έχει καμία σχέση με μένα, ούτε με την προεδρία μου. Όταν απολύθηκε, δεν έχασε μόνο τη δουλειά του, έχασε και το μυαλό του. Ο Στιβ ήταν ένας υπάλληλος που εργάστηκε για μένα αφού είχα ήδη κερδίσει το χρίσμα, επικρατώντας ενάντια σε 17 υποψηφίους, που συχνά είχαν χαρακτηριστεί ως οι πιο ταλαντούχοι που είχαν καταθέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Τώρα, που είναι μόνος του, ο Στιβ μαθαίνει ότι το να κερδίζει κανείς δεν είναι τόσο εύκολο, όσο το έκανα να φαίνεται. Ο Στιβ είχε ελάχιστη σχέση με την ιστορική μας νίκη, που οφείλεται στους ξεχασμένους άνδρες και γυναίκες αυτής της χώρας. Ωστόσο, ο Στιβ είχε άμεση σχέση με την απώλεια της θέσης της Γερουσίας στην Πολιτεία της Αλαμπάμα που κρατούσαν για περισσότερο από 30 χρόνια οι Ρεπουμπλικάνοι. Ο Στιβ δεν εκπροσωπεί τη βάση μου – βρίσκεται απλώς σε αυτήν για τον εαυτό του. Ο Στιβ προσποιείται ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τα μέσα ενημέρωσης, που χαρακτηρίσει αντιπολίτευση, όμως περνούσε το χρόνο του στο Λευκό Οίκο διαρρέοντας ψευδείς πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάζει τον εαυτό του πολύ πιο σημαντικό από όσο ήταν. Είναι το μόνο πράγμα που κάνει καλά. Ο Στιβ σπάνια ήταν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί μου και απλά προσποιείται ότι είχε επιρροή να ξεγελάσει κάποιους ανθρώπους, που δεν είχαν πρόσβαση και κανένα στοιχείο, τους οποίους ξεγέλασε να γράψουν βιβλία γεμάτα ψέματα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα