Ο θάνατος νόμιμο δικαίωμα των ισοβιτών

default image

Οι ισοβίτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να θέτουν τέλος στη ζωή τους, σύμφωνα με τον γνωστό γιατρό Φίλιπ Νίτσκε

 Άτομα που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, όπως, για παράδειγμα, ο κατά συρροή δολοφόνος Μάρτιν Μπριάντ, που δολοφόνησε 35 άτομα στην Τασμανία της Αυστραλίας τον Απρίλιο του 1996, θα πρέπει να έχουν νομικά το δικαίωμα να θέτουν τέλος στη ζωή τους, αν το επιθυμούν. 

Την πιο πάνω δήλωση, έκανε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τριήμερης επίσκεψής του στην Τασμανία ο γνωστός γιατρός Φίλιπ Νίτσκε, που χρόνια τώρα αγωνίζεται για την νομιμοποίηση της ευθανασίας στην Αυστραλία. Αναφερόμενος στη περίπτωση του Μπριάντ, που μέχρι τώρα έχει κάνει πέντε απόπειρες να αυτοκτονήσει, ο Νίτσκε τόνισε ότι η ισόβια κράτηση στις φυλακές ανθρώπων όπως ο Μπριάντ ισοδυναμεί με “βασανιστήρια”, πράγμα που η κοινωνία μας δεν θα πρέπει να αποδέχεται.

“Βαρυποινίτες όπως ο Μπριάντ”, τόνισε, “θα πρέπει να έχουν το νόμιμο δικαίωμα, να θέτουν τέρμα στη ζωή τους σε περίπτωση που θέλουν, παίρνοντας κάποιο φάρμακο. Στις φυλακές κλείνουμε άτομα σαν τον Μπριάντ για να τα τιμωρήσουμε, πλην όμως αν η τιμωρία αυτή διαρκεί για πάντα, σημαίνει ότι τους βασανίζουμε για όλη τους τη ζωή”.

Ο Νίτσκε παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ανάμεσά μας άτομα που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τέτοιου είδους δολοφόνους να την βγάζουν “καθαρή” θέτοντας τέρμα στη ζωή τους και πως δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν την τιμωρία σαν μια ατελείωτη κοινωνική εκδίκηση.  Όπως είναι γνωστό ο Μπριάντ έχει καταδικαστεί σε 35 φορές ισόβια για τους 35 φόνους που διέπραξε και δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη φυλακή ζωντανός.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα