Οι 'ανησυχίες' Ταλάτ για το Κυπριακό

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ / ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ // EUROKINISSI)
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ / ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ // EUROKINISSI) STA???? ??A???D??//STAVROS IOANN

Τι δήλωσε ο πρώην ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Πώς κρίνει την κατάθεση των χαρτών, τι τον ανησυχεί για την πορεία των συνομιλιών

«Αν οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν συνεχιστούν, τότε η συμφωνία, όταν οδηγηθεί σε δημοψήφισμα, δεν θα περάσει από τους Τουρκοκύπριους», δήλωσε ο πρώην ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, υποστηρίζοντας ότι «οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να νιώθουν ασφαλείς».

Σύμφωνα με τον Ταλάτ, η κατάθεση χαρτών στη Γενεύη αποτελεί «σημαντικό βήμα» για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του, τις οποίες δημοσίευσε πρωτοσέλιδα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαβαντίς», με τίτλο «Έσπασε το ταμπού των χαρτών», ο κ. Ταλάτ αναφέρει ότι η κατάθεση χαρτών «έσπασε το ταμπού για τους χάρτες, όμως όσοι δεν επιθυμούσαν τη λύση, ήθελαν να μην γίνει κατάθεση χαρτών και να συνεχιστεί το ταμπού αυτό».

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, συμπεριφέρθηκε αποφασιστικά και με ρίσκο σύμφωνα με τον κ. Ταλάτ, ο οποίος είπε ακόμα ότι η δική του ανησυχία είναι μήπως συνεχίσει η ελληνοκυπριακή πλευρά και η Αθήνα «να συμπεριφέρονται με "μαξιμαλιστικό" τρόπο και οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι συνομιλίες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοτζιάς για Τουρκία: Θέλει μία λύση ή θέλει κάλυψη για τις παράνομες πράξεις της;

Κοτζιάς: Αθλιότητες και πληρωμένα δημοσιεύματα

Επικοινωνία Αναστασιάδη με Μέρκελ και Τραμπ για το Κυπριακό

SHARE:

24Media Network