Οι ΗΠΑ τιμούν τη μνήμη του Τζον Λιούις

Οι ΗΠΑ τιμούν τη μνήμη του Τζον Λιούις

Δεκάδες Αμερικανοί θέλησαν να αποχαιρετήσουν με τον δικό τους τρόπο τον πρωτοπόρο του κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες

H Aτλάντα τιμά τον Τζον Λιούις, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 18/7. Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο που βρίσκεται η τοιχογραφία που τον απεικονίζει. 

 Όπως γράφει το euronews, με αυτό τον τρόπο οι Αμερικανοί ήθελαν να αποχαιρετήσουν με τον δικό τους τρόπο τον πρωτοπόρο του κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ένα μέρος του Black Lives Matter οφείλεται στον Τζον Λιούις, εξαιτίας του ότι έκανε όταν ήταν νέος και ότι συνέχισε να κάνει κατά τη διάρκεια της πολιτικής του πορείας. 

Μια από τις τελευταίες του δημόσιες φωτογραφίες ήταν με το κίνημα Βlack Lives Matter εδώ στην Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Πίτερ Λονγκ καθηγητής στο Πανεπιστήμιο George Washington.

  Ο Τζον Λιούις παρέμεινε ενεργός μέχρι το τέλος της ζωής του. Παρά τη μάχη του με τον καρκίνο στο πάγκρεας ήταν πάντα δίπλα σε όσους διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους.

«Ήμασταν στους δρόμους και οι ίδιες τακτικές της αστυνομίας χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μας για να μας αποτρέψουν να αγωνιστούμε για την ελευθερία. Όμως αυτό ποτέ δεν σταμάτησε τον Τζον Λιούις. 

Ήταν πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας», δήλωσε η Πατρίς Κάλορς από το κίνημα Black Lives Matter. Στην Ουάσινγκτον οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στη μνήμη του ήρωα του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του μέσω Twitter. H πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι τον χαρακτήρισε τιτάνα που με την καλοσύνη, την πίστη και τη γενναιότητά του μεταμόρφωσε το έθνος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network