Καναδάς: Οι πιλότοι και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν χρονικό περιορισμό για χρήση κάνναβης

Καναδάς: Οι πιλότοι και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν χρονικό περιορισμό για χρήση κάνναβης
Φωτογραφία αρχείου AP

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι πιλότοι στον Καναδά έχουν κάθε δικαίωμα στη χρήση κάνναβης αλλά έχουν ταυτόχρονα και ένα σημαντικό χρονικό περιορισμό σε σχέση με τη δουλειά τους.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και τα πληρώματα των αεροσκαφών απαγορεύεται να κάνουν χρήση κάνναβης, για διάστημα τουλάχιστον 28 ημερών πριν αναλάβουν υπηρεσία, προειδοποίησε την Πέμπτη η υπηρεσία ελέγχου των μεταφορών του Καναδά.

Η νέα αυτή πολιτική τίθεται σε εφαρμογή άμεσα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Transport Canada, Κανείς δεν πρέπει να εργάζεται “υπό την επήρεια οποιουδήποτε ναρκωτικού”.

Τον Οκτώβριο του 2018 ο Καναδάς έγινε η πρώτη αναπτυγμένη χώρα του κόσμου που νομιμοποίησε τη χρήση κάνναβης. Από τότε, διάφορες βιομηχανίες έχουν εκδώσει κατευθυντήριες οδηγίες για το πώς και αν επιτρέπεται η χρήση στους εργαζόμενους.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά απαγορεύουν στα μέλη τους να καταναλώνουν κάνναβη οκτώ ώρες πριν αναλάβουν υπηρεσία, 24 ώρες πριν συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε επιχείρηση στην οποία θα κάνουν χρήση όπλων ή οχημάτων και 28 ημέρες πριν πέσουν με αλεξίπτωτο, βρεθούν σε περιβάλλον υψηλής πίεσης ή πετάξουν με στρατιωτικό αεροσκάφος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα