Ολλανδία: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός με δίπλωμα οδήγησης “Μπόρις Τζόνσον”

Ολλανδία: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός με δίπλωμα οδήγησης “Μπόρις Τζόνσον”
istock

Την φωτογραφία και το όνομα του Μπόρις Τζόνσον είχε το δίπλωμα οδήγησης 35χρονου Ουκρανού που συνελήφθη στην πόλη Groningen της Ολλανδίας.

Με μια έκπληξη ήρθε αντιμέτωπη η ολλανδική αστυνομία κατά τη διάρκεια σύλληψης ενός άνδρα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το όνομα στο δίπλωμα οδήγησης του άνδρα που έκανε την παράβαση ήταν… Μπόρις Τζόνσον και μάλιστα υπήρχε και η φωτογραφία του πρώην βρετανού πρωθυπουργού σε αυτό.

Το πλαστό δίπλωμα οδήγησης του Ουκρανού, με τη φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας και τη σωστή ημερομηνία γέννησης, φέρεται να εκδόθηκε το 2019 και να ισχύει μέχρι το τέλος του έτους 3000, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Thijs Damstra, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί ερεύνησαν ένα περιστατικό λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (30/4), όταν ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε σε στύλο κοντά στη γέφυρα Emma στην πόλη Groningen. Το αυτοκίνητο εγκαταλείφθηκε, αλλά η αστυνομία πληροφορήθηκε αργότερα ότι ο οδηγός βρισκόταν στη γέφυρα.

“Το άτομο δεν μπορούσε να πιστοποιήσει στις αρχές την ταυτότητά του και αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ”, δήλωσε τη Δευτέρα η Damstra. Στη συνέχεια, ο 35χρονος άνδρας, από τη μικρή πόλη Zuidhorn, δυτικά του Groningen, συνελήφθη και η αστυνομία ερεύνησε το αυτοκίνητο. “Στο εσωτερικό του, η αστυνομία βρήκε ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης που ανήκε στον Μπόρις Τζόνσον“, δήλωσε η Damstra.

Η αστυνομία ανέφερε στον λογαριασμό της στο Instagram: “Δυστυχώς για αυτό το άτομο, δεν πέσαμε στην παγίδα της πλαστογραφίας του”.

Η αστυνομία δεν μπορούσε να πει πού κατασκευάστηκε το πλαστό έγγραφο, αλλά η Kysia Hekster, πρώην ανταποκρίτρια του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα NOS στη Ρωσία, δήλωσε ότι οι πλαστές άδειες οδήγησης μπορούν εύκολα να αγοραστούν σε τουριστικά καταστήματα στην Ουκρανία.

Η Damstra πρόσθεσε: “Απ’ όσο γνωρίζω, ο πραγματικός κ. Μπόρις Τζόνσον δεν βρισκόταν στην Ολλανδία εκείνη τη στιγμή”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα