news 24/7

ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ

Μπόρις Τζόνσον, Νάιτζελ Φάρατζ

Brexit: Ο Τζόνσον επιμένει στη συμφωνία - Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η συμφωνία του με την ΕΕ παραμένει ο μοναδικός δρόμος για την επίτευξή του Brexit. Ο ηγέτης του Κόμματος του Brexit δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, για να αφοσιωθεί σε εκστρατείες κατά της συμφωνίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φεύγει από την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο

Βρετανία: Προβάδισμα 8-17 μονάδων δίνουν οι δημοσκοπήσεις στους Συντηρητικούς του Τζόνσον

Το πάνω χέρι και στις πέντε δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες έχει ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου, το κόμμα των Συντηρητικών.

Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον εγκαταλείπει την απειλή για άτακτο Brexit

Ο Τζόνσον είχε προηγουμένως δεσμευτεί για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, προτού ωστόσο το βρετανικό κοινοβούλιο τον αναγκάσει να ζητήσει παράταση της διαδικασίας ως τις 31 Ιανουαρίου.

Φωτογραφία αρχείου.

Brexit: "Ναι" από τον Κόρμπιν σε πρόωρες εκλογές στη Βρετανία

Ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές στη Βρετανία, μετά την παράταση που πήρε η έξοδος της χώρας από την ΕΕ και τη θετική στάση που θα κρατήσει ο ηγέτης των εργατικών. Το θέμα θα τεθεί σήμερα στο κοινοβούλιο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στις Βρυξέλλες

Βρετανία: Προβάδισμα 16% των Συντηρητικών του Τζόνσον έναντι των Εργατικών

Το ποσοστό των Συντηρητικών αυξήθηκε κατά 3% σε σύγκριση με προηγούμενη μέτρηση πριν από οκτώ ημέρες. Την Δευτέρα η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για το αν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Τζόνσον καλεί τον Κόρμπιν "να φερθεί σαν άνδρας"

Ο Κόρμπιν δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει υπέρ της διεξαγωγής εκλογών όσο παραμένει η απειλή για Brexit χωρίς συμφωνία. Οι ψήφοι των Εργατικών ωστόσο είναι απαραίτητες για να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων το αίτημα του Τζόνσον.

Εικόνα έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο

Brexit: "Όχι" των βουλευτών στο χρονοδιάγραμμα - "Παγώνει" την συμφωνία ο Τζόνσον

Μία σημαντική νίκη αλλά και μία μεγάλη ήττα για τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε πως αναστέλλει την εξέταση της συμφωνίας για το Brexit έως ότου η ΕΕ αποφασίσει για την αναβολή του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στη βουλή των κοινοτήτων

Brexit: Ο Τζόνσον απειλεί να αποσύρει από το κοινοβούλιο το νομοσχέδιο

Πρόωρες εκλογές θα ζητήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός αν οι βουλευτές απορρίψουν το χρονοδιάγραμμα για το Brexit, καθιστώντας έτσι δύσκολη την επικύρωσή του ως τις 31 Οκτωβρίου.

O πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Brexit: Νέο "όχι" του Προέδρου της Βουλής στον Τζόνσον - Καμία νέα ψηφοφορία

Το κοινοβουλευτικό θρίλερ για το Brexit συνεχίζεται στη Μεγάλη Βρετανία με τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων να ανάβει "κόκκινο" για νέα ψηφοφορία τη Δευτέρα παρά την επιθυμία του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον στην Κομισιόν

Οργή εναντίον του Μπόρις Τζόνσον: Η ανυπόγραφη επιστολή και το "εγχειρίδιο Τραμπ"

Ο βρετανός πρωθυπουργός έστειλε ανυπόγραφο το αίτημα για νέα αναβολή του Brexit και μια άλλη επιστολή στην οποία δηλώνει ότι δεν επιθυμεί την αναβολή αυτή. Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το ανυπόγραφο αίτημα του Τζόνσον στην ΕΕ.

Brexit: Τζόνσον εναντίον νόμου

Brexit: Έρχεται διαβολοβδομάδα για τον Τζόνσον- Η νέα ψηφοφορία και τα επόμενα βήματα

Ο πρώην Συντηρητικός βουλευτής, Όλιβερ Λέτουιν, που πρότεινε την τροπολογία την οποία ενέκρινε η Βουλή, δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας με την πρόθεση το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου. Δικλείδα ασφαλείας για να μη γίνει άτακτο Brexit, η τροπολογία του. Υποχρεωτική αναδίπλωση στο "παρά ένα" από τον Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στις Βρυξέλλες

Αλλαγή πλεύσης από Μπόρις Τζόνσον - "Ναι" σε παράταση του Brexit

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζητάει εν τέλει, με επιστολή προς τις Βρυξέλλες, παράταση στην ημερομηνία του Brexit, παρά τις δηλώσεις του για το αντίθετο. Η ντροπιαστική ήττα στη Βουλή των Κοινοτήτων με την τροπολογία Λέτουιν. Νέα ψηφοφορία για την συμφωνία εντός των επόμενων ημερών.

Εμανουέλ Μακρόν

Μακρόν σε Τζόνσον: "Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τη στάση σου για το Brexit"

"Ο πρόεδρος είχε συνομιλία με τον Βρετανό πρωθυπουργό και εξέφρασε την άποψή του όσον αφορά την αναγκαιότητα μιας γρήγορης αποσαφήνισης", ανέφερε στο πρακτορείο Reuters μια πηγή της γαλλικής προεδρίας.

Εικόνα από σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες

"Ανοιχτή" σε παράταση του Brexit η ΕΕ - Περιμένει την επιστολή Τζόνσον

Στα χέρια του Βρετανού πρωθυπουργού βρίσκεται η "καυτή πατάτα" του Brexit, καθώς οι Βρυξέλλες περιμένουν να τους στείλει την επιστολή για παράταση της ημερομηνίας εξόδου. Η πρώτη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση δεν θα γίνει από την ΕΕ, τόνισαν ανώτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στην Downing Street στο Λονδίνο

Ραγδαίες εξελίξεις αν ο Τζόνσον δεν στείλει στην ΕΕ την επιστολή για παράταση του Brexit

Βάσει νόμου, ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει περιθώριο μέχρι τις 23:00 απόψε να στείλει στην ΕΕ επιστολή με την οποία να ζητάει να παραταθεί η έξοδος μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Τι θα συμβεί αν δεν το πράξει.

Μπόρις Τζόνσον

Τζόνσον: "Νέα ψηφοφορία από βδομάδα, όχι σε άλλη διαπραγμάτευση με ΕΕ για το Brexit"

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα δείχνει τη βούληση του σώματος και ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει τώρα να συμμορφωθεί με τον νόμο.

Brexit

Brexit: Ήττα για τον Τζόνσον - Πέρασε η τροπολογία Λέτουιν, τέλος στο "no deal"

Εγκρίθηκε η τροπολογία του Συντηρητικού Όλιβερ Λέτουιν με πλειοψηφία 16 ψήφων. Μετατίθεται η έγκριση της συμφωνίας για το Βrexit που επιτεύχθηκε με την ΕΕ για τεχνικούς λόγους. Η κρίσιμη ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου αναμένεται πλέον να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, μετά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν

Τζέρεμι Κόρμπιν: Η συμφωνία του Τζόνσον είναι χειρότερη από όσες έχουμε καταψηφίσει

"Κατανοώ πλήρως την απογοήτευση και την κόπωση σε όλη τη χώρα και σε αυτό το Σώμα. Αλλά απλώς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε υπέρ μιας συμφωνίας που είναι ακόμη χειρότερη από εκείνην που το Σώμα αυτό απέρριψε τρεις φορές", είπε ο ηγέτης των Εργατικών.

Μπόρις Τζόνσον: Πρόκειται για τη καλύτερη δυνατή συμφωνία - "Όχι" σε νέα παράταση

Μπόρις Τζόνσον: Πρόκειται για τη καλύτερη δυνατή συμφωνία - "Όχι" σε νέα παράταση

"Πρόκειται για τη καλύτερη δυνατή συμφωνία. Ο βρετανικός λαός έχει μία φλεγόμενη επιθυμία, όπως και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, να υλοποιηθεί το Brexit" είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά την έναρξη της μαραθώνιας συνεδρίασης για την έγκριση ή όχι της συμφωνίας.

Μπόρις Τζόνσον

Brexit: Ήττα για Τζόνσον, πέρασε η τροπολογία Λέτουιν - Προς νέα παράταση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιμένει ότι το Λονδίνο θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. την 31η Οκτωβρίου, είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι. Ωστόσο, η αντιπολίτευση εμφανίζεται έτοιμη να «μπλοκάρει» τα σχέδια του, επιμένοντας στο αίτημα για νέα παράταση. Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη Live blog πλατφόρμα του News 24/7.

Η σημαία της Βρετανίας κυματίζει στο κτίριο της Βουλής των Κοινοτήτων

Brexit: Super Saturday για τη Μεγάλη Βρετανία - Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Εάν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τον αναγκαίο αριθμό 320 ψήφων, ο Τζόνσον θα αναγκασθεί να ζητήσει από τις Βρυξέλλες νέα τρίμηνη αναβολή του Brexit, όπως επιτάσσει ο νόμος που ψηφίσθηκε τον Σεπτέμβριο. Ο ίδιος ωστόσο δηλώνει "θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου" - Η διαδικασία και το "μπλόκο" από το DUP.

Μπόρις Τζόνσον

Υπουργικό συμβούλιο πριν τη μεγάλη μάχη της Βουλής για τον Τζόνσον

Τα δύσκολα για τον Μπόρις Τζόνσον αρχίζουν σε λίγες ώρες. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός καλείται να πείσει για τη συμφωνία που έφερε για το Brexit αρχής γενομένης από το υπουργικό του συμβούλιο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον

Brexit: Συμφωνία ναι μεν, αλλά... Πλειοψηφία στη Βουλή αναζητά ο Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον καλείται να εξασφαλίσει μια πλειοψηφία για την έγκρισή της συμφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου. Πάντως δηλώνει αρκετά βέβαιος, ότι θα την επιτύχει.

Brexit (ΦΩΤΟ Αρχείου)

Brexit: Και οι φιλελεύθεροι Δημοκράτες απορρίπτουν τη συμφωνία του Τζόνσον

Μετά το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) , το Εργατικό Κόμμα και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP), οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες απορρίπτουν επίσης την συμφωνία του Τζόνσον.

Brexit: Οι Εργατικοί απορρίπτουν τη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον

Brexit: Οι Εργατικοί απορρίπτουν τη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον

Οι τοποθετήσεις αυτές αποτελούν σοβαρά πλήγματα για την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον , η οποία δεν διαθέτει πλέον πλειοψηφία στο βρετανικό κοινοβούλιο, μετά την διαγραφή 21 βουλευτών των Τόρις.