'Ορφανό' το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι του κόσμου

'Ορφανό' το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι του κόσμου
© DONALD BOWERS/GETTY IMAGES FOR SOTHEBY'S

Κανένας βαθύπλουτος δεν φάνηκε πρόθυμος να δώσει τουλάχιστον 70 εκατ. δολάρια για να αγοράσει το 1.109 καρατίων Lasedi la Rona. Ποια η μεγαλύτερη προσφορά που έγινε

"Ορφανό" έμεινε το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι που έχει ανακαλυφθεί εδώ και πάνω από 100 χρόνια, καθώς στη σχετική δημοπρασία που διενήργησε την Τετάρτη ο οίκος Sotheby's δεν βρέθηκε κανένας βαθύπλουτος να δώσει το αστρονομικό ποσό που απαιτούνταν.

Το διαμάντι, μεγέθους μπάλας τένις, με το όνομα Lesedi la Rona (σ. "Το φως μας" στη γλώσσα Tswana της Μποτσουάνας) είχε χαρακτηριστεί από τους ειδικούς του οίκου δημοπρασιών ως "το εύρημα μιας ζωής" και η τιμή εκκίνησης είχε προσδιοριστεί στα 70 εκατ. δολάρια (περίπου 63 εκατ. ευρώ). 

Κατά τη διαδικασία όμως, η μεγαλύτερη προσφορά που έγινε ήταν στα 61 εκατ. δολάρια (περίπου 55 εκατ. ευρώ), με επακόλουθο το γιγαντιαίο διαμάντι να μείνει "στο ράφι".

Το Lesedi la Rona ανακαλύφθηκε τον προηγούμενο Νοέμβριο στην Μποτσουάνα σε ορυχείο ιδιοκτησίας καναδικής εταιρίας. Είναι 1.109 καρατίων και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι που έχει βρεθεί ποτέ. Ήταν η πρώτη φορά που διαμάντι αυτού του μεγέθους βγήκε σε δημοπρασία και μετά το αποτέλεσμα της διαδικασίας, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα επιχειρηθεί ξανά κάτι τέτοιο.

Πηγή: Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Lesedi la Rona: Το γιγάντιο διαμάντι αξίας άνω των 70 εκατ. δολαρίων

SHARE:

24Media Network