Οργή λαού στο Πακιστάν

default image

Χιλιάδες Πακιστανοί ισλαμιστές διαδήλωσαν την Παρασκευή σε πολλές περιοχές της χώρας εναντίον του προέδρου Περβέζ Μουσάραφ

Χιλιάδες Πακιστανοί ισλαμιστές διαδήλωσαν την Παρασκευή σε πολλές περιοχές της χώρας εναντίον του προέδρου Περβέζ Μουσάραφ, ζητώντας μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, την “καταστροφή” του, σε αντίποινα για την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο Κόκκινο Τέμενος του Ισλαμαμπάντ.

Στην πρωτεύουσα, εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση που οργάνωσε ο Μουταχίντα Ματζλίς-ε-Αμάλ (ΜΜΑ), ο κυριότερος συνασπισμός των φονταμενταλιστικών κομμάτων. Φωνάζοντας συνθήματα όπως “Ο Μουσάραφ είναι δολοφόνος” και “Δόξα στους μάρτυρες του Κόκκινου Τεμένους”, προειδοποίησαν πως “θα υπάρξουν Κόκκινα Τεμένη παντού στο Πακιστάν”.

Ο Μουσάραφ είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 86 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 75 ισλαμιστές, ήταν “αναπόφευκτη” γιατί ο λατρευτικός χώρος είχε μετατραπεί σε “εστία εξτρεμιστών”.

“Οι διαδηλώσεις δεν θα περιοριστούν μόνο σήμερα. Η στρατιωτική επέμβαση ήταν καθαρά πολιτική πράξη” δήλωσε ωστόσο από την πλευρά του ο Λιακάτ Μπαλόκ, ανώτερο στέλεχος του ΜΜΑ.

Στο Πεσαβάρ, στα βορειοδυτικά της χώρας, περίπου 2.000 μουσουλμάνοι που συγκεντρώθηκαν για την προσευχή της Παρασκευής, ορκίστηκαν να ακολουθήσουν τα χνάρια του Αμπντούλ Ρασίντ Γκάζι, του ηγέτη των σπουδαστών του Κόκκινου Τεμένους που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Εξάλλου, περίπου 1.200 σπουδαστές και ισλαμιστές συγκεντρώθηκαν στην πόλη Μανσέχρα ενώ αναμένονται και άλλες διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις του Πακιστάν. Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις σε αντίποινα για την επέμβαση στο Κόκκινο Τέμενος και χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στα κυριότερα αστικά κέντρα. Μόνο στο Καράτσι έχουν κινητοποιηθεί περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα