Όργιο φημών για επίθεση Κινέζων Χάκερς στο Πεντάγωνο

default image

Η Κίνα απέρριψε την είδηση ότι χάκερς που ελέγχονται από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν επιτυχώς να μπουν σε δίκτυο πληροφορικής του Πεντ...

Η Κίνα απέρριψε την είδηση ότι χάκερς που ελέγχονται από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν επιτυχώς να μπουν σε δίκτυο πληροφορικής του Πενταγώνου, χαρακτηρίζοντας τον ισχυρισμό αυτόν προϊόν ψυχροπολεμικού τρόπου σκέψης.

Η εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς έγραψε επικαλούμενη πρώην και εν ενεργεία αμερικανούς αξιωματούχους ότι χάκερς του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού κατάφεραν να μπουν σε δίκτυο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας τον Ιούνιο, αποσπώντας στοιχεία και αναγκάζοντας τους αρμόδιους να κλείσουν για πάνω από μία εβδομάδα ένα σύστημα που εξυπηρετεί τον υπουργό Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς. Η πληροφορία αυτή δημοσιεύθηκε μία εβδομάδα έπειτα από παρόμοιο ισχυρισμό της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ ότι κινέζοι χάκερ έχουν “μολύνει” με προγράμματα κατασκοπείας τα δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών υπουργείων της γερμανικής κυβέρνησης.

Η Κίνα, η οποία είχε απορρίψει και τους γερμανικούς ισχυρισμούς, τώρα απέρριψε και τους αμερικανικούς, όπως και τις κατηγορίες ότι κινεζικής κατασκευής όπλα χρησιμοποιήθηκαν από Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. ” Η κινεζική κυβέρνηση τάσσεται σταθερά εναντίον κάθε δολιοφθοράς στο Ίντερνετ και καταστέλλει σύμφωνα με το νόμο κάθε τέτοιο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένου του χάκινγκ“, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζιάνγκ Γιου.

“Ορισμένοι άνθρωποι διατυπώνουν απερίσκεπτες κατηγορίες κατά της Κίνας. Αυτές στερούνται εντελώς βάσης και επίσης αντανακλούν ένα ψυχροπολεμικό τρόπο σκέψης”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή της έχει επίσης πέσει θύμα επιθέσεων σε δίκτυα πληροφορικής. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους αναμένεται να συναντηθεί με τον κινέζο πρόεδρο Χου Τζιντάο στο Σίδνεϊ αυτήν την εβδομάδα κατά την περιφερειακή διάσκεψη του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Η Τζιάνγκ απέρριψε επίσης είδηση του BBC ότι κινεζικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Το Λονδίνο είχε διαμαρτυρηθεί στο Πεκίνο ότι τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις των Ταλιμπάν στις βρετανικές και τις αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα, μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο βρετανούς αξιωματούχους.

“Η κατηγορία αυτή είναι αβάσιμη”, σημείωσε η Τζιάνγκ, προσθέτοντας ότι “η κινεζική κυβέρνηση ήταν πάντα προσεκτική και υπεύθυνη στις στρατιωτικές εξαγωγές της”. Η Κίνα δεν πωλεί όπλα σε “μη κρατικές” οντότητες, κατέληξε.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα