Οθόνες και παιδιά: Aυτά που πρότειναν Γάλλοι ειδικοί αλλάζουν όσα ξέραμε-Social Media από 15 ετών

Διαβάζεται σε 2'
Οθόνες και παιδιά: Aυτά που πρότειναν Γάλλοι ειδικοί αλλάζουν όσα ξέραμε-Social Media από 15 ετών
I-stock

H επιτροπή Γάλλων ειδικών εισηγήθηκε στον πρόεδρο Μακρόν προτάσεις που αλλάζουν όλα ξέραμε για τη σχέση των παιδιών με τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Εκατομμύρια γονείς μικρών παιδιών και εφήβων ανά τον κόσμο προβληματίζονται έντονα για την έντονη έκθεση των παιδιών στις πάσης φύσεως οθόνες και στα κοινωνικά δίκτυα.

Ερευνα η οποία έγινε σε μεγάλο δείγμα στη Γαλλία και τα αποτελέσματα της οποίας παραδόθηκαν στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν έδειξαν ότι χρειάζεται ένα πολύ πιο αυστηρό και συγκεκριμένο πλαίσιο έτσι ώστε τα παιδιά να προστατεύονται από την υπερέκθεση και τους κινδύνους.

Οπως λοιπόν γράφει η Le Monde, οι ειδικοί συμπέραναν τα εξής:

Τα μωρά από 0 μέχρι 3 ετών δεν πρέπει να έχουν την παραμικρή επαφή με οθόνες, ούτε καν με τη συνοδεία ενήλικα. Το φαινόμενο έτσι να δίδονται τάμπλετ σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας πρέπει να εκλείψει.

Μεταξύ των ηλικιών 3-6 ετών η πρόσβαση, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει είναι εξαιρετικά περιορισμένη και θα πρέπει σ’ αυτήν πάντα να εμπλέκεται ενήλικας ο οποίος θα παρακολουθεί. Μιλάμε εννοείται μόνο για προγράμματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Σε ότι αφορά τη χρήση κινητών τηλεφώνων από παιδιά, η επιτροπή είναι επίσης φειδωλή. Κατά την οπτική τους, τα παιδιά μπορούν να αποκτούν κινητό τηλέφωνο από τα 11 έτη το οποίο όμως δεν πρέπει έχει την παραμικρή σύνδεση στο διαδίκτυο και θα προσφέρεται μόνο για τηλεφωνική επικοινωνία.

Η χρήση smartphone προτείνεται από τα 13 έτη υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει πρόσβαση στα social media. Για τη χρήση των τελευταίων οι ειδικοί θεωρούν ότι πρέπει να αρχίζει το νωρίτερο στα 15 έτη.

Καταλαβαίνει κανείς βέβαια ότι η πραγματικότητα γύρω μας είναι τελείως διαφορετική. Αλλα οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. “Αυτό που διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια της έρευνας μας σόκαρε. Υπάρχουν τακτικές για την προσέλκυση της προσοχής των παιδιών η οποία χρησιμοποιείται για να κλειδώνει τα παιδιά στις οθόνες τους. Ετσι τα έλεγχει και αποκομίζει πολλά έσοδα” τόνισε μέλος της επιτροπής.

Συμπέρασμα: Αν είστε γονείς παιδιών στις ηλικίες που περιγράφονται παραπάνω χρειάζεται να δώσετε πολύ μεγάλη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά σας έρχονται σε επαφή με τα κινητά τηλέφωνα και τα κοινωνικά δίκτυα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα