Ουκρανία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο

Ουκρανία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο
Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο youtube

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και τραυματισμοί.

Περίπου χίλιοι διαδηλωτές, ανθρακωρύχοι, βετεράνοι του πολέμου του Αφγανιστάν αλλά και πρώην εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ουκρανικής Βουλής, επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο του κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τις δυνάμεις της αστυνομίας που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δέκα άτομα μεταξύ των οποίων οκτώ αστυνομικοί, ενώ δύο πολίτες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, μετέδωσε το Ria Novosti επικαλούμενο το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, το οποίο αναφέρεται στις δηλώσεις του διευθυντή της αστυνομίας του Κιέβου Αντρεί Κρισένκο.

Ο Κρισένκο δήλωσε ότι παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε δύο άτομα που είχαν τραυματισθεί ελαφρά όπως και σε οκτώ αστυνομικούς που επίσης είχαν τραυματισθεί ελαφρά. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 500 αστυνομικού διασφαλίζουν την τάξη γύρω από την ουκρανική βουλή.

Οι ανθρακωρύχοι ζητούν να ψηφιστεί σχετικός νόμος, για την χρηματοδότηση των ανθρακωρυχείων, ενώ οι βετεράνοι του πολέμου του Αφγανιστάν και οι πρώην αστυνομικοί ζητούν να αποκατασταθούν οι συντάξεις τους και οι παροχές.

Στους διαδηλωτές απευθύνθηκε η αντιπρόεδρος της ουκρανική Βουλής Ιρίνα Γκεράσενκο, η οποία πρότεινε σε 112 εκπροσώπους των διαδηλωτών να συγκροτήσουν ομάδα πρωτοβουλίας, η οποία εν συνεχεία εισήλθε στο κοινοβούλιο για διαπραγματεύσεις.

Τον Μάρτιο, σε διαδήλωση κατά της διαφθοράς, είχαν σημειωθεί συγκρούσεις με την αστυνομία με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δέκα άτομα. Τον Σεπτέμβριο του 2015 σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, υπήρξαν τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες. Οι διαδηλωτές ζητούσαν τότε να μην εγκριθεί σχετικό νομοσχέδιο που έδινε μεγαλύτερη αυτονομία στις περιοχές που ελέγχουν οι αποσχιστές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα