Ουγγαρία: Η κυβέρνηση χαλαρώνει τους περιορισμούς έξω από τη Βουδαπέστη

Στιγμιότυπο από το Szekesfehervar
Στιγμιότυπο από το Szekesfehervar AP

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, τόνισε πως τα καταστήματα και τα εστιατόρια που διαθέτουν βεράντες θα επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ήρε σήμερα ορισμένους περιορισμούς έξω από τη Βουδαπέστη που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού, λέγοντας ότι τα καταστήματα και τα εστιατόρια που διαθέτουν βεράντες θα επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Οι ισχύοντες περιορισμοί θα συνεχιστούν επί του παρόντος στην πρωτεύουσα, η οποία έχει καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από κορονοϊό. Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν κλείσιμο στις 15.00 των καταστημάτων εκτός εκείνων που πωλούν τρόφιμα ή φάρμακα. Ένα σταδιακό άνοιγμα είναι η στρατηγική της κυβέρνησης για να αποτρέψει μια βαθύτερη και πιο μόνιμη ζημία στην οικονομία, η οποία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά περίπου 4% φέτος με βάση μια έρευνα του Reuters.

ADVERTISING

"Το πρώτο μέρος των μέτρων προστασίας μας έχει τελειώσει", δήλωσε ο Ορμπάν σε ένα βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook, προσθέτοντας ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει μια περίοδο μαζικών λοιμώξεων καθώς η Ουγγαρία είχε αυξήσει το απόθεμα της σε προστατευτικό εξοπλισμό. "Σήμερα, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούμε ότι κανένας θα μείνει χωρίς φροντίδα. Μπορούμε σταδιακά να ξαναρχίσουμε τη ζωή στην Ουγγαρία".

Σήμερα, η Ουγγαρία ανέφερε 300 θανάτους μεταξύ 2.727 κρουσμάτων της Covid-19, της εξαιρετικά μεταδοτικής πνευμονικής νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός. Οι 1.347 από τις λοιμώξεις καταγράφηκαν στη Βουδαπέστη. Ο Ορμπάν είπε ότι έξω από την πρωτεύουσα θα επιτρέπεται να λειτουργήσουν οι ανοιχτές πισίνες, αλλά η χρήση μάσκας ή κάποιου καλύμματος στο πρόσωπο θα παραμείνει υποχρεωτική στα καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είπε ότι κάθε περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών θα επανεξετάζεται κάθε δύο εβδομάδες.

Πηγή: 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network