Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι κρουζ καταστράφηκαν μετά από έκρηξη στην Κριμαία

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι κρουζ καταστράφηκαν μετά από έκρηξη στην Κριμαία
TWITTER

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι μια έκρηξη στην πόλη Τζανκόι στην Κριμαία κατέστρεψε ρωσικούς πυραύλους κρουζ που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Εκρηξη στα βόρεια της προσαρτημένης Κριμαίας, το βράδυ της Δευτέρας, κατέστρεψε ρωσικούς πυραύλους που μεταφέρονταν σιδηροδρομικώς, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Ο επικεφαλής της πόλης Dzhankoi που έχει εγκατασταθεί από τη Ρωσία δήλωσε ότι η περιοχή δέχθηκε επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε τις εκρήξεις, αλλά, όπως συνηθίζεται, δεν είπε ρητά ότι βρισκόταν πίσω από την επίθεση.

Εάν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μια σπάνια επίθεση του στρατού της Ουκρανίας στην Κριμαία, η οποία έχει προσαρτηθεί από το 2014.

Το Κίεβο δήλωσε ότι οι πύραυλοι προορίζονταν για χρήση από τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ihor Ivin που έχει τοποθετήσει η Ρωσία στην Κριμαία δήλωσε ότι ένας 33χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε θραύσματα που προήλθαν από μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Δεν έκανε καμία αναφορά για ζημιές σε στρατιωτικούς στόχους.

Αρκετά κτίρια έπιασαν φωτιά και το δίκτυο ηλεκτροδότησης υπέστη ζημιές, ανέφερε ο Ivin σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το BBC.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα