Πακιστάν: Φονική ενέδρα ενόπλων σε φορτηγό του στρατού

default image

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σε ενέδρα που είχαν στήσει ένοπλοι σε δρόμο του Πακιστάν

Επτά στρατιώτες, ένας αστυνομικός και ένας πολίτης έχασαν τη ζωή τους και άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν σε ενέδρα που άγνωστοι οπλοφόροι είχαν στήσει σε φορτηγό των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων που μετέφερε στρατιώτες που επέστρεφαν από τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του στρατού, υποστράτηγο Ουασίντ Αρσάντ, τέσσερις ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά του φορτηγού αργά το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα που έφευγε από σιδηροδρομικό σταθμό της πρωτεύουσας του Μπαλοχιστάν, Κέτα.

Αμέσως μετά την επίθεση, η αστυνομία απέκλεισε την Κέτα και συνέλαβε 28 άτομα, κυρίως στελέχη ενός εθνικιστικού κόμματος, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ένα ανώτερο στέλεχος του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ευθύνη για την επίθεση πήρε με τηλεφώνημα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, εκπρόσωπος του αντάρτικου Απελευθερωτικού Στρατού του Μπαλουχιστάν.

Λίγες ώρες πριν από την επίθεση, είχε επισκεφθεί την πόλη, ο βοηθός υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Μπουσέρ, ο οποίος είχε συζητήσεις με τοπικούς πολιτικούς αξιωματούχους, τόσο κυβερνητικούς, όσο και αντιπολιτευόμενους για την κατάσταση στο Πακιστάν και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Η αναταραχή στο Μπαλουχιστάν και οι δολιοφθορές στις δημόσιες υποδομές διαρκούν επί μεγάλο χρονικό διάστημα με τους αντάρτες να διεκδικούν μεγαλύτερη αυτονομία και να υποστηρίζουν ότι η περιοχή τους δεν λαμβάνει το μερίδιο που της αναλογεί από την εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα