Πάπας: Περισσότερες θετικές ιστορίες από τα ΜΜΕ το 2016

Πάπας: Περισσότερες θετικές ιστορίες από τα ΜΜΕ το 2016

Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο να επιστήσουν μεγαλύτερη προσοχή στα θετικά γεγονότα, προκειμένου να εξισορροπήσουν τη μεγάλη διάδοση του κακού

Στο πρώτο μήνυμά του το νέο έτος, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους ανθρώπους να καταπολεμήσουν τον "χείμαρρο" της δυστυχίας, της αδικίας και της βίας στον κόσμο υπερνικώντας την αδιαφορία για τους πολλούς που υποφέρουν.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά. Η αστυνομία ήλεγχε τις τσάντες αρκετά οικοδομικά τετράγωνα μακριά από την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Περίπου 10.000 επισκέπτες πέρασαν από επιπλέον ελέγχους, προκειμένου να εισέλθουν στη βασιλική του Αγίου Πέτρου και να ακούσουν τον Πάπα Φραγκίσκο να τελεί την εορταστική λειτουργία.

Στο σύντομο κήρυγμά του, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, επισήμανε πως ο χρόνος που πέρασε είχε σημαδευτεί από πολλές τραγωδίες: «Βία, θάνατος, απερίγραπτα βάσανα από τόσα αθώα άτομα, πρόσφυγες αναγκασμένοι να αφήσουν τις χώρες τους, άντρες, γυναίκες και παιδιά χωρίς σπίτια, τροφή ή τρόπο διαβίωσης», είπε, απαριθμώντας μερικές από αυτές.Όμως, πρόσθεσε, υπήρχαν επίσης και «τόσες πολλές μεγάλες κινήσεις καλής θέλησης» να βοηθηθούν όσοι είχαν ανάγκη, «ακόμα και αν δεν είναι (είδηση) σε προγράμματα της τηλεόρασης, (διότι) τα καλά νέα δεν αποτελούν είδηση». Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θα πρέπει να επιτρέπουν τέτοιες χειρονομίες αλληλεγγύης να «σκεπάζονται από την υπεροψία του κακού».

"Ρωτάμε για πόσο καιρό το ανθρώπινο κακό θα συνεχίσει να σπέρνει βία κα μίσος στον κόσμο μας, να θερίζει αθώα θύματα... παρακολουθούμε ορδές ανδρών, γυναικών και παιδιών να φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, την πείνα και τις διώξεις, να είναι έτοιμοι να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους απλώς για να βρουν τον σεβασμό των βασικών δικαιωμάτων τους", είπε ο Πάπας.

Στο κήρυγμά του κάλεσε τους ανθρώπους να υπερνικήσουν αυτό που αποκάλεσε "χείμαρρο δυστυχίας" "οικοδομώντας έναν πιο δίκαιο και αδελφικό κόσμο, έναν κόσμο στον οποίο κάθε πρόσωπο και κάθε δημιούργημα θα μπορεί να κατοικεί εν ειρήνη, στην αρμονία της αρχικής δημιουργίας του Θεού".

Ο 79χρονος Πάπας φαινόταν και ακουγόταν καλά στην υγεία του αν και έχει κάνει πολλές δημόσιες εμφανίσεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Κάλεσε όλους, την ημέρα κατά την οποία τα 1,2 δισεκατομμύρια μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης, να "αφήσουμε τους εαυτούς μας να ξαναγεννηθούν, να υπερνικήσουν την αδιαφορία που εμποδίζει την αλληλεγγύη και να αφήσουμε πίσω την ψεύτικη ουδετερότητα που εμποδίζει το μοίρασμα".

SHARE:

24Media Network