Παρίσι: Ο δράστης της επίθεσης στο αρχηγείο της αστυνομίας είχε ασπαστεί το Ισλάμ

Παρίσι: Ο δράστης της επίθεσης στο αρχηγείο της αστυνομίας είχε ασπαστεί το Ισλάμ
Εικόνα από το αρχηγείο της αστυνομίας στο Παρίσι μετά την επίθεση AP

Για έναν "φυσιολογικό άνθρωπο, πολύ ήρεμο" έκανε λόγο γειτόνισσα του 45χρονου που σκότωσε με μαχαίρι τέσσερις αστυνομικούς στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Παρίσι.

Ο άνδρας που σκότωσε με μαχαίρι τέσσερις αστυνομικούς μέσα στην αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού την Πέμπτη, προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας, είχε «ασπαστεί το Ισλάμ πριν από 18 μήνες».

Γεννηθείς στη Μαρτινίκα (γαλλικές Αντίλλες), αυτός ο διοικητικός υπάλληλος, ηλικίας 45 ετών, εργαζόταν στο τμήμα πληροφορικής στη διεύθυνση πληροφοριών της αστυνομικής διεύθυνσης στο Παρίσι και έπασχε από κώφωση.

Αρχικά μαχαίρωσε με ένα κουζινομάχαιρο τρεις ανθρώπους, που βρίσκονταν στα γραφεία της υπηρεσίας του. Σε μια σκάλα, σκότωσε μια διοικητική υπάλληλο.

Κατόπιν, στον περίβολο, ένας αστυνομικός τον διέταξε να αφήσει το μαχαίρι και στη συνέχεια άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τον δράστη με μια σφαίρα στο κεφάλι.

«Ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος, πολύ ήρεμος. Τον έβλεπα να πηγαίνει στο τέμενος, όμως ασκούσε ήρεμα την πίστη του» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια γειτόνισσά του.

Σύμφωνα με κατοίκους, είχε δύο παιδιά ηλικίας 9 και 3 ετών.

Ο υπάλληλος δεν είχε «ποτέ επιδείξει προβληματική συμπεριφορά», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Μακρόν: Πραγματική τραγωδία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε “πραγματική τραγωδία” τον θάνατο των τεσσάρων αστυνομικών που σκότωσε συνάδελφό τους μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Παρίσι.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισκέφθηκε το σημείο για να “εκφράσει τη στήριξή του και τη συμπαράστασή τους στο σύνολο του προσωπικού”, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.

“Βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, ένας συνάδελφός τους πυροβόλησε και σκότωσε άλλους 4” σχολίασε ο Γάλλος πρόεδρος, σε μια επίσκεψη στο Ροντέζ (νότια Γαλλία).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα