Peach Fuzz: Αυτό είναι το “Χρώμα της χρονιάς” για το 2024 – Γιατί επιλέχθηκε

Διαβάζεται σε 5'
Το χρώμα Peach fuzz
Το χρώμα Peach fuzz ISTOCK

Η Pantone ανακοίνωσε πως η ροδακινί απόχρωση Peach Fuzz είναι το “Χρώμα της Χρονιάς” για το 2024 και εξήγησε αναλυτικά τι συμβολίζει.

Το Peach Fuzz ανακηρύχθηκε “Χρώμα της χρονιάς” για το 2024 από την εταιρεία χρωμάτων Pantone.

Πρόκειται για μια πορτοκαλί, ροζ και μπεζ απόχρωση, η οποία περιγράφεται ως “μια βελούδινη απαλή ροδακινί απόχρωση, της οποίας το γεμάτο πνεύμα εμπλουτίζει την καρδιά, το μυαλό και το σώμα”.

Στην ουσία, το Peach Fuzz – που αντικαθιστά το “Χρώμα της Χρονιάς” για το 2023 το οποίο ήταν το Viva Magenta – έχει το απαλό χρώμα του ροδάκινου, του γνωστού σε όλους μας φρούτου.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η Pantone: “Ελαφρώς αισθησιακό, το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz (το ακριβές όνομα της απόχρωσης στην παλέτα της εταιρείας) είναι μια εγκάρδια ροδακινί απόχρωση που φέρνει μια αίσθηση καλοσύνης και τρυφερότητας, μεταδίδοντας ένα μήνυμα φροντίδας και συνεργασίας”.

Μια ζεστή απόχρωση που υπογραμμίζει την επιθυμία μας για συντροφιά με άλλους ή για να απολαύσουμε μια στιγμή ηρεμίας και την αίσθηση του ιερού που δημιουργεί αυτό, το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz παρουσιάζει μια νέα προσέγγιση σε μια νέα απαλότητα. Μια ελκυστική ροδακινί απόχρωση απαλά φωλιασμένη ανάμεσα σε ροζ και πορτοκαλί, το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz εμπνέει το ανήκειν και δημιουργεί έναν αέρα ηρεμίας, προσφέροντας μας έναν χώρο να είμαστε, να νιώθουμε και να μας θεραπεύουμε” προσθέτει στην περιγραφή του χρώματος η εταιρεία.

“Αντλώντας άνεση από το Peach Fuzz, μπορούμε να βρούμε γαλήνη από μέσα μας, επηρεάζοντας την ευημερία μας. Μια ιδέα όσο και ένα συναίσθημα, το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz αφυπνίζει τις αισθήσεις μας στην παρήγορη παρουσία της αφής και της ζεστασιάς. Ευαίσθητο αλλά γλυκό και ευάερο, το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz παραπέμπει σε μια νεωτερικότητα. Ενώ επικεντρώνεται στην ανθρώπινη εμπειρία του εμπλουτισμού και της φροντίδας του μυαλού, του σώματος και της ψυχής, είναι επίσης ένα ήσυχα εκλεπτυσμένο και σύγχρονο ροδακινί χρώμα με βάθος, του οποίου η απαλή ελαφρότητα είναι συγκρατημένη αλλά εντυπωσιακή, φέρνοντας ομορφιά στον ψηφιακό κόσμο. Ποιητικό και ρομαντικό, καθαρός τόνος ροδακινί με vintage ατμόσφαιρα, το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz αντανακλά το παρελθόν αλλά έχει ανανεωθεί με μια σύγχρονη ατμόσφαιρα” καταλήγει η εταιρεία.

Γιατί επιλέχθηκε το Peach Fuzz ως το “Χρώμα της Χρονιάς” 2024;

Για τους λόγους που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο χρώμα για το 2024, η Pantone αναφέρει:

“Σε μια περίοδο αναταραχής σε πολλές πτυχές της ζωής μας, η ανάγκη μας για φροντίδα, ενσυναίσθηση και συμπόνια γίνεται όλο και πιο ισχυρή όπως και οι φαντασιώσεις μας για ένα πιο ειρηνικό μέλλον. Υπενθυμίζουμε ότι ένα ζωτικό μέρος μιας πλήρους ζωής είναι να έχεις την καλή υγεία, την αντοχή και τη δύναμη να την απολαμβάνεις. Ότι σε έναν κόσμο που συχνά δίνει έμφαση στην παραγωγικότητα και τα εξωτερικά επιτεύγματα, είναι κρίσιμο να αναγνωρίσουμε τη σημασία της καλλιέργειας του εσωτερικού μας εαυτού και να βρούμε στιγμές ανάπαυσης, δημιουργικότητας και ανθρώπινης σύνδεσης μέσα στη φασαρία της σύγχρονης ζωής.

Καθώς πλοηγούμαστε στο παρόν και χτίζουμε προς έναν νέο κόσμο, επαναξιολογούμε τι είναι σημαντικό. Βαθμολογώντας εκ νέου τις προτεραιότητές μας για να ευθυγραμμιστούν με τις εσωτερικές μας αξίες, εστιάζουμε στην υγεία και την ευεξία, τόσο ψυχική όσο και σωματική, και λατρεύουμε ό,τι είναι ξεχωριστό – τη ζεστασιά και την άνεση του να περνάμε χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια ή απλώς να αφιερώνουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας. Έχοντας αυτό κατά νου, θέλαμε να στραφούμε σε ένα χρώμα που θα μπορούσε να επικεντρωθεί στη σημασία της κοινότητας και της συνεύρεσης με άλλους.

Το χρώμα που επιλέξαμε ως “Pantone Χρώμα της Χρονιάς 2024” χρειαζόταν για να εκφράσουμε την επιθυμία μας να είμαστε κοντά σε αυτούς που αγαπάμε και τη χαρά που παίρνουμε όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να συντονιστεί με το ποιοι είμαστε και απλώς να απολαύσουμε μια στιγμή ησυχίας μόνοι. Έπρεπε να είναι ένα χρώμα του οποίου η ζεστή και φιλόξενη αγκαλιά να μεταφέρει ένα μήνυμα συμπόνιας και ενσυναίσθησης. Ένα χρώμα που ήταν γαλήνιο και του οποίου η άνετη ευαισθησία έφερε κοντά τους ανθρώπους και προκαλούσε ένα αίσθημα αφής. Ένα χρώμα του οποίου η απαλή ελαφρότητα και η αέρινη παρουσία μας ανεβάζουν στο μέλλον.

Οπτικά συναρπαστικό και ελκυστικό, το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz είναι ένας τόνος του ροδάκινου που μας εμπνέει να θέλουμε ενστικτωδώς να απλώσουμε το χέρι και να το αγγίξουμε. Το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz είναι μια περιβάλλουσα ροδακινί απόχρωση που ξυπνά τις αισθήσεις μας, μεταφέροντας ένα μήνυμα απτικής αίσθησης και ζεστασιάς”.

Ροδάκινα ISTOCK

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα