Πένθος και οργή στον Λίβανο

default image

Ημέρα πένθους στον Λίβανο για την κηδεία του αντι-σύρου βουλευτή Ουαλίντ Εϊντο που έχασε τη ζωή του σε βομβιστική επίθεση στη Βηρυτό

Ημέρα πένθους στον Λίβανο για την κηδεία του αντι-σύρου βουλευτή Ουαλίντ Εϊντο που έχασε χθες τη ζωή του με άλλα εννιά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρωτότοκος γιος του, σε βομβιστική επίθεση στη Βηρυτό. Οι επιχειρήσεις ,οι τράπεζες και τα σχολεία έκλεισαν σήμερα στη Βηρυτό και σε αρκετά άλλα μέρη του Λιβάνου σε ένδειξη πένθους και χιλιάδες λιβανέζοι αναμένεται να παραστούν στην νεκρώσιμη ακολουθία που θα τελεστεί γύρω στις 13.00 (ώρα Ελλάδος).

Ο σουνίτης μουσουλμάνος βουλευτής είναι η έβδομη προσωπικότητα του αντι-συριακού μπλοκ που δολοφονειται από τον Φεβρουάριο του 2005 όταν ο τότε πρωθυπουργός Ραφίκ αλ Χαρίρι σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας στη λιβανική πρωτεύουσα.

Ο Εϊντο ανήκε στο αντι-συριακό κόμμα του γιού του Χαρίρι,Σαάντ αλ Χαρίρι ,το οποίο και κατηγόρησε τη Δαμασκό ως υπεύθυνη για τη δολοφονία. Τη δολοφονία καταδίκασε έντονα ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους τονίζοντας ότι “αυτοί που εργάζονται για ένα ανεξάρτητο και δημοκρατικό Λίβανο είναι πάντοτε αυτοί που γίνονται στόχοι”.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα