Πέθανε η γυναίκα από το εμβληματικό εξώφυλλο του Φεστιβάλ Woodstock

Πέθανε η γυναίκα από το εμβληματικό εξώφυλλο του Φεστιβάλ Woodstock
Το ζευγάρι του Woodstock Facebook@Bobbi Kelly Ercoline

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή η Bobbi Ercoline, μία από τις χιλιάδες θεατές του μουσικού φεστιβάλ Woodstock, την οποία είχε απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός αγκαλιά με τον σύντροφό της, τυλιγμένους με ένα ροζ πάπλωμα.

Αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και εμβληματικές εικόνες από το θρυλικό Woodstock, που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και έγινε ακόμα και εξώφυλλο στον δίσκο του μουσικού φεστιβάλ της Νέας Υόρκης.

Ο λόγος για την Bobbi και τον Nick Ercoline, το ζευγάρι που βρισκόταν ανάμεσα στους χιλιάδες θεατές του Woodstock το 1969 και ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε να στέκονται αγκαλιασμένοι τυλιγμένοι με ένα ροζ πάπλωμα.

Ο Nick Ercoline μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους τη δυσάρεστη είδηση πως η σύζυγός του επί 54 χρόνια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών έπειτα από μακρά ασθένεια. Όπως έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook, “με μεγάλη μου λύπη ανακοινώνω τον θάνατο της όμορφης συζύγου μου, Bobbi, μετά από 54 χρόνια κοινής ζωής. Έζησε καλά τη ζωή της, αν την ξέρατε θα την αγαπούσατε. Έζησε με το μότο, ‘να είσαι ευγενικός’. Ως σχολική νοσοκόμα πάντα υπερασπιζόταν τα παιδιά … ΠΑΝΤΑ! Ως άνθρωπος πάντα έδινε. ‘Πόσα πραγματικά χρειάζεσαι αν έχεις όλα όσα χρειάζεσαι ή θέλεις;’. Έδινε λοιπόν και συνέχισε να δίνει”.

Και πρόσθεσε αναφερόμενος στη μακρά ασθένεια που την ταλαιπώρησε: “Δεν της άξιζε αυτός ο εφιάλτης των τελευταίων ετών, αλλά δεν υποφέρει πια από τον σωματικό πόνο και αυτό μας φέρνει κάποια παρηγοριά”.

Η ιστορία πίσω από την εμβληματική εικόνα ξεκινάει όταν ο φωτογράφος Μπερκ Ουζλ είδε το ζευγάρι στο Φεστιβάλ απαθανάτισε το στιγμιότυπο. Οι δυο τους ήταν μόλις 20 ετών και πήραν μία πεταμένη κουβέρτα που βρήκαν εκεί για να καθίσουν. Ένα χρόνο αργότερα η φωτογραφία του ζευγαριού έγινε εξώφυλλο σε δίσκο, κάτι που οι ίδιοι πληροφορήθηκαν αργότερα, ενώ μόλις το 1989 ταυτοποιήθηκαν σαν το ζευγάρι της εμβληματικής φωτογραφίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα