Πέθανε ο Κώστας Κορδάλης, ο αγαπημένος Έλληνας τραγουδιστής της Γερμανίας

Κώστας Κορδάλης
Κώστας Κορδάλης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο δημοφιλής Έλληνας τραγουδιστής που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη Γερμανία, όπου και έκανε μεγάλη καριέρα κατά τη δεκαετία του 1970. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο γιος του, Λουκάς Κορδάλης.

Ο Κώστας Κορδάλης, ο διάσημος και πολύ αγαπητός Έλληνας τραγουδιστής που σταδιοδρόμησε στην Γερμανία, πέθανε στις 2 Ιουλίου σε ηλικία 75 ετών.

Το τραγούδι του «Ανίτα» ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του 1970, ενώ το 2004 στέφθηκε «Βασιλιάς της Ζούγκλας» αφού κέρδισε στη γερμανική εκδοχή του ριάλιτι παιχνιδιού “ I’m a celebrity ... Get me out of here”.

Ο Κορδάλης γεννήθηκε στην Ελάτεια της Φθιώτιδας και το 1963 σε ηλικία 16 μετακόμισε στη Φρανκφούρτη, όπου αφού αποφοίτησε από το λύκειο παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας και γερμανικής φιλολογίας.

Ο Κώστας Κορδάλης έκανε καριέρα στη Γερμανία, όπου πολλοί τον θεωρούσαν τον πιο αγαπητό Έλληνα της χώρας. Τη δεκαετία του 1970 πολλά τραγούδια του βρέθηκαν στο top 20 στη Γερμανία, όμως η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1976 με το τραγούδι «Ανίτα», το οποίο βρέθηκε στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων τραγουδιών στη Γερμανία και την Ελβετία.

Όμως είχε και ένα ακόμη ταλέντο: το σκι, καθώς στέφθηκε δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας. Το 1985 συμμετείχε στο πρωτάθλημα Nordic Ski Championships στο Ζέφελντ του Τιρόλου εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο γιος του Λουκάς Κορδάλης, ο πατέρας του πέθανε στο σπίτι του στη Μαγιόρκα την Τρίτη το βράδυ.

SHARE: