Πωλείται το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Royal Mail

Πωλείται το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Royal Mail

Η βρετανική κυβέρνηση ενημέρωσε τις χρηματιστηριακές αρχές ότι σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση των ταχυδρομείων της χώρας (Royal Mail) μέσα "στις επόμενες εβδομάδες".

Η κυβέρνηση πρόκειται να πουλήσει ένα πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει το ακριβές ποσοστό, το οποίο θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς και τη ζήτηση που θα υπάρξει για τις μετοχές.

Στους εργαζόμενους της εταιρείας θα δοθεί το 10% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα διατεθεί σε θεσμικούς επενδυτές και το ευρύ κοινό. Το ελάχιστο ποσό για το οποίο θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι μικροεπενδυτές θα ανέρχεται σε 750 στερλίνες. Στους 150.000 εργαζόμενους θα δοθούν δωρεάν μετοχές, ενώ αυτοί θα μπορούν να αποκτήσουν κατά προτεραιότητα και πρόσθετες μετοχές, με ελάχιστο ποσό τις 500 στερλίνες.

Το συνδικάτο των εργαζομένων στις επικοινωνίες (CWU) είναι αντίθετο στην πώληση των μετοχών και θα ζητήσει από τα μέλη του να ψηφίσουν για να προχωρήσουν σε απεργιακές δράσεις. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί στις 3 Οκτωβρίου. Η Royal Mail αναμένει ότι τα μέλη του CWU θα ψηφίσουν υπέρ της απεργίας, με την πρώτη διαθέσιμη ημέρα για απεργία να είναι η 10η Οκτωβρίου.

Η Royal Mail ανακοίνωσε ότι «εάν δεν υπάρξουν απρόβλεπτες συνθήκες», θα καταβάλει μέρισμα ύψους 133 εκατ. στερλινών τον Ιούλιο του 2014. Η θυγατρική της Post Office (σ.σ.: που παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες) αποχωρίσθηκε από τον όμιλο και δεν θα πωληθεί.

(Πηγή:ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network