Πολιτική οικογένεια πίσω από τη σφαγή των 58

Πολιτική οικογένεια πίσω από τη σφαγή των 58
Συγγενείς θυμάτων μετά από την ανακοίνωση της απόφασης AP

Στην πιο σημαντική δίκη στην πολιτική ιστορία των Φιλιππίνων μέλη πανίσχυρης οικογένειας καταδικάστηκαν σε ισόβια δεσμά για το φόνο 58 ανθρώπων.

Δικαστήριο στις Φιλιππίνες έκρινε την Πέμπτη ενόχους μέλη πολιτικής οικογένειας ως εγκεφάλους της σφαγής 58 ανθρώπων, ανάμεσά τους και 32 δημοσιογράφοι, το 2009 στο πιο αιματηρό επεισόδιο εκλογικής βίας που έχει σημειωθεί ποτέ στη χώρα.

Μέλη από τρεις γενιές της ισχυρής οικογένειας Αμπατουάν καταδικάστηκαν σε ισόβια για πολλές ανθρωποκτονίες, σε μια δίκη με 101 κατηγορούμενους.

Στις 23 Νοεμβρίου 2009, 58 άνθρωποι, εκ των οποίων 32 δημοσιογράφοι, που ταξίδευαν στην επαρχία Μαγκιντανάο, στο νησί Μιντανάο, είχαν δολοφονηθεί και τα πτώματά τους είχαν πεταχθεί σε ομαδικό τάφο. Η οικογένεια Αμπατουάν, μια τοπική, ισχυρή πολιτική δυναστεία, κατηγορήθηκε πολύ γρήγορα ότι συνωμότησε για να στηθεί ενέδρα στην αυτοκινητοπομπή αντίπαλης πολιτικής οικογένειας την ώρα που ταξίδευε για να εγγράψει τον δικό της υποψήφιο στις εκλογές για τη θέση του κυβερνήτη της επαρχίας Μαγκιντανάο.

Η επίθεση εξελίχθηκε σε λουτρό αίματος το οποίο προκάλεσε ο ιδιωτικός στρατός της Αμπατουάν, μιας πολιτικής οικογένειας που είχε δεσμούς που έφταναν ως την τότε πρόεδρο Γκλόρια Αρόγιο. Μεταξύ των νεκρών ήταν η σύζυγος και συγγενείς της αντίπαλης οικογένειας, δικηγόροι και 32 δημοσιογράφοι που εκτελέστηκαν στην άκρη του δρόμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα