Πόσο χρόνο χρειάζεται ένας πύθωνας για να φάει έναν άνθρωπο

Διαβάζεται σε 2'
Πόσο χρόνο χρειάζεται ένας πύθωνας για να φάει έναν άνθρωπο
Επιστήμονες πιστεύουν πως οι επιθέσεις πυθωνων σε ανθρώπους είναι τακτικό φαινόμενο. iStock

Oι πύθωνες χρησιμοποιούνται τακτικά ως το μέσο που εξαφανίζει ανθρώπους σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά σενάρια. Πόσο γρήγορα κάνουν τη δουλειά.

Δεδομένου του ενδιαφέροντος που εκδηλώσατε για το χρόνο που χρειάζεται ένα πιράνχας για να φάει έναν άνθρωπο, επανερχόμαστε με μια νέα υπαρξιακής (κυριολεκτικά) φύσεως ερώτηση.

Πόσο χρόνο λοιπόν, χρειάζεται ένας πύθωνας για να φάει έναν άνθρωπο. Ή αν προτιμάτε για να τον εξαφανίσει.

Στο επίκεντρο τίθεται και πάλι, η προτίμηση του όχι και τόσο συμπαθούς ερπετού για πρωταγωνιστή ταινιών τρόμου ή άλλων παραγωγών που σχετίζονται με την εξαφάνιση ενός ανθρώπου -που δεν θέλει να εξαφανιστεί οικειοθελώς.

Ο πύθωνας υπάρχει σε επτά ‘εκδόσεις’. Η πιο επικίνδυνη λέγεται «πύθων ο δικτυωτός». Είναι το μακροβιότερο είδος φιδιού και έχει βάρος 120 κιλών.

Γενικά ως ζώο απαντάται στην Αφρική και την Ασία, έχει μήκος από μερικά εκατοστά έως 10 μέτρα.

Δεν έχει αδένες με δηλητήριο.

Άρα σκοτώνει με τον όγκο του. Για την ακρίβεια, σφίγγει τη λεία του με τις σπείρες του μέχρι θανάτου και μετά την καταπίνει.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην απάντηση της βασικής ερώτησης που διαφέρει από την απάντηση για τα πιράνχας. Βλέπετε, ο πύθωνας μπορεί να φάει άνθρωπο, αλλά δεν αφήνει ίχνη και έτσι συνήθως δεν υπάρχουν καταγραφές. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως γίνονται κάθε χρόνο επιθέσεις.

Το τελευταίο περιστατικό που έγινε γνωστό ήταν του 2017, όταν δικτυωτός πύθωνας, μήκους 7 μέτρων, εξαφάνισε έναν αγρότη στην Ινδονησία. Μπορείτε να αναζητήσετε το ντοκουμέντο, στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή οικολογίας και εξελικτικής βιολογίας στο Cornell, Δρ Harry W. Greene, το ερπετό αυτό τρώει πρωτεύοντα, δηλαδή πιθήκους, ουρακοτάγκους και ανθρώπους.

Πρώτα δαγκώνει το θύμα -ως μορφή άμυνας ή στήνοντας ενέδρα-, σε λίγα δευτερόλεπτα το τυλίγουν και σταματούν την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, εμποδίζοντας το θώρακα και τους αεραγωγούς. Ο θάνατος έρχεται γρήγορα.

Για την κατάποση της λείας που είναι εφικτή καθώς η κάτω γνάθος του ζώου συνδέεται έμμεσα με το κρανίο και έτσι μπορεί και επεκτείνεται, χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

Ο ειδικός εκτίμησε πως μέσα σε μια ώρα το φίδι μπορεί να περάσει τα δόντια του πάνω από το σώμα ενός ανθρώπου, μέχρι να βρεθεί αυτός εντελώς μέσα στο στομάχι του ζώου. Ακολουθεί η χώνευση της σάρκας και των οστών.

Οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να ξεφύγουν επίθεσης, είπαν πως ζουν ακόμα γιατί χρησιμοποίησαν μαχαίρι ή όπλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα